Deprem Bölgeleri İçin Acil Yağmurluk İhtiyacı

Deprem Bölgeleri İçin Acil Yağmurluk İhtiyacı
Rize Valiliği, depremzede bölgelere gönderilmek üzere yağmurluk ihtiyacının bulunduğunu bildirdi.

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından tek yürek olarak deprem bölgelerine ihtiyaçlar doğrultusunda yardımlar ulaştıran Rize’de Gençlik Merkezi'nde yardım toplama işlemi ile kente gelen depremzedelerin buradan ihtiyaçlarının karşılanması devam ederken, Rize Valiliği deprem bölgelerinden gelen talep nedeniyle acil olarak yağmurluğa ihtiyaç olduğunu bildirerek, vatandaşlardan yağmurluk talebinde bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, “Deprem bölgelerimizden gelen talep nedeniyle yağmurluklara acil ihtiyaç vardır. Bu nedenle elinde kullanılır durumda yağmurluğu olan vatandaşlarımızın il merkezinde yardım toplama noktalarına, ilçelerde ise kaymakamlarımıza teslim etmeleri önemle rica olunur.” İfadelerine yer verildi.

RİZE’YE GELEN DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARI SOSYAL MARKETTEN KARŞILANIYOR

Rize Gençlik Merkezi'nde depremzedeler için yardım toplanıyor. Kente gelen depremzedeler, burada vatandaşların yardımlarıyla oluşturulan sosyal markette giyim ve gıda ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Valilik koordinasyonunda, deprem bölgesine destek amacıyla yaşam ve ihtiyaç malzemesi yüklü 208 tır gönderildi. Bölgeye sevk edilen 3 bin 259 personel, ekskavatör, kamyon ve itfaiyenin de aralarında bulunduğu 1390 araçla çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, kentte 3 bin 136 depremzede misafir ediliyor.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.