Depremzedeleri Rize’de Evlerinde Konaklatmak İsteyenlerin Başvuruları Alınmaya Başlandı

Depremzedeleri Rize’de Evlerinde Konaklatmak İsteyenlerin Başvuruları Alınmaya Başlandı
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrasında deprem mağdurlarını Rize’de evlerinde misafir etmek isteyenlerin başvuruları Rize İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından alınmaya başlandı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 10 ili etkileyen depremlerin ardından yaşadıkları ev yıkılmış, hasar görmüş veya risk altında bulunan vatandaşları Rize’deki evlerinde misafir etmek isteyenler, bu yöndeki başvurularını Rize Valiliği binası 3. katındaki Rize İl Göç İdaresi Müdürlüğüne yapabilecek.

Dün itibariyle başvuruların alınmaya başladığı Rize İl Göç İdaresi Müdürlüğüne depremzedeleri evlerinde konaklatmak için ilk gün itibariyle 60 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Rize Valiliği’nin kentte hizmet veren yurt, otel, pansiyon vb konaklama yerlerinin de depremzedeleri misafir etme yönündeki çalışmalarının sürdüğü bilgisine ulaşılırken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Kur’an kursları ve Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin deprem mağdurlarının kullanımına açıldığını duyurmasıyla Rize’deki Kur’an Kursları ile Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi de depremzedelerin hizmetine açılmıştı.

İRTİBAT KURULABİLECEK NUMARALAR

0464 217 53 99 Dahili 4801 - 4803 - 4806

Büşra Hatun Nur-Uygun Misafirhane ve Otellerin Konaklama Bağışı: 0543 665 83 20 

Nurdoğan Kuyumcu-Konaklama Alanlarına Yerleştirme: 0541 557 93 97

Fatih Aydın - Konutta Barınma Bağışı: 0539 889 37 30

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum