Dereceye Girenlere Burs Verilecek

Dereceye Girenlere Burs Verilecek
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, hem SBS, hem de LYS'de dereceye giren öğrencilerin burs ile ödüllendirileceğini söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, 2010-20111 eğitim öğretim yılında il genelinde okul öncesi eğitimde 11 anaokulu ve 280 ana sınıfında yaklaşık 6 bin, ilköğretimde 122 okulda 40 bin, orta öğretimde ise 63 okulda 22 bin öğrenci olmak üzere her kademedeki 196 okul ve 2 bin 900 derslikte yaklaşık 68 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

İlde geçen yıl açılan ve bu yıl eğitime başlayacak sosyal bilimler lisesi ve bu yıl açılacak adalet meslek lisesi ile toplam 18 farklı türde okul bulunduğunu vurgulayan Çelik, ''Eğitime yapılan yatırımın insana ve geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunun bilincindeyiz. Eğitimin son derece ciddi, bir o kadar da özveri isteyen, asla hata kabul etmeyen bir sistem olduğuna inanıyoruz. Eğitimde başarı ve kaliteyi yakalamak için eğitimci, idareci ve veliler olarak sosyal ve kültürel gelişmelere paralel çalışmalar yapılması gerekmektedir'' dedi. 

-OKULLAŞMA ORANI ARTIYOR- 
     
Çelik, okullaşma oranlarını her geçen yıl artırdıklarını kaydederek, ''Geçen yıl 4-5 yaş grubunda yüzde 64, 5 yaş grubunda yüzde 93 olarak gerçekleşen okul öncesi okullaşma oranının bu eğitim öğretim yılında 4-5 yaş grubunda yüzde 80, 5 yaş grubunda ise yüzde 100, orta öğretimde yüzde 93 olan okullaşma oranının yüzde 100, yüzde 65 olan mesleki ortaöğretim oranının da yüzde 80 olmasını hedefliyoruz. İlköğretimdeki okullaşma oranı ise geçen yıl yüzde 100 olmuş, bu yıl da aynı şekilde devam edecektir. Diğer bir hedefimiz ise 'Ana Kız Okuldayız' okuma yazma kampanyası kapsamında ilimizdeki 17 bin okuma yazma bilmeyen vatandaşımızı 3 yıl içinde okur yazar hale getirmektir'' diye konuştu.

İlde 2002 yılından bu yana fiziki alt yapı çalışmaları kapsamında bin 193 derslik yapıldığına dikkat çeken Çelik, ayrıca bütün okulların ADSL ve bilgisayar sınıfları ile donatıldığını, bu dönemde 250 milyon lirası hayırsever, 200 milyon lirası devlet katkısı olmak üzerde toplam 450 milyon liralık yatırım yapıldığını kaydetti.

Rasim Çelik, geçen eğitim öğretim yılında Rize'den LYS'ye girip Türkiye sıralamasında ilk 10 bin'e giren öğrencilerin burs ile ödüllendirildiklerini, bu eğitim öğretim yılında da hem SBS, hem de LYS'de dereceye giren öğrencilerin yine burs ile ödüllendirileceğini sözlerine ekledi.