Derede 7 Kişi Mahsur Kaldı - VİDEO

Derede 7 Kişi Mahsur Kaldı - VİDEO
Rize'de şiddetli yağışın etkisi ile derenin taşması sonucu iki dere arasındaki adada mahsur kalan 7 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre olay Rize'nin Dörtyol köyünde meydana geldi. Olayda, tarla işleri için dere kenarındaki araziye giden aynı aileden 7 kişi, şiddetli yağışın etkisi ile derenin taşması sonucu iki dere arasındaki adada mahsur kaldı.

Tarlaya gitmeden önce dereden yaya olarak karşıya geçen vatandaşlar, derenin taşması ile geri dönemediler. Cep telefonu ile yardım isteyenlerin imdadına Rize Belediyesi itfaiyesi yetişti. Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder'in yönettiği operasyonla 7 kişi kurtarıldı.

Mahsur kalan kişiler, derenin üzerinde kurulan merdiven ile karşıdan karşıya geçirildiler. Merdiven ile karşıya geçmekte güçlük çeken iki kadın ise merdivenin üstüne ip gerilerek kurtarıldı.

untitled-16.jpg

Mahsur kalanlardan Yahya Sarı, "Sabah yaya olarak karşıya geçmiştik. Bu tarafta su yoktu. Şiddetli yağmurla burası dereye dönüştü. Mahsur kaldık. Telefonla yardım istedik" dedi.

untitled-15.20100923184909..jpg

Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder ise yaptığı açıklamada, "Yardım çağrısını alır almaz buraya geldik. Kurduğumuz pratik köprü ile vatandaşlarımızı sağ salim kurtarmayı başardık" dedi.

Böyle Kurtarıldılar!..