Devlet Tiyatroları Aziz Nesin'in “Çiçu” Adlı Tiyatro Oyunu ile Rize’de

Devlet Tiyatroları Aziz Nesin'in “Çiçu” Adlı Tiyatro Oyunu ile Rize’de
Rize Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aziz Nesin tarafından hazırlanan "Çiçu" adlı oyunun 08 - 09 Mart’ta Rize’de sahneleneceğini bildirdi.

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İsmail Kahraman Kültür Merkezi Turne Sahnesi’nde Mart ayının ikinci oyunu İzmir Devlet Tiyatrosu’nun “Çiçu” adlı oyun olacağı ifade edilerek, “08 - 09 Mart 2016 Salı ve Çarşamba akşamları saat: 20:00’de İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebilir.” denildi.

Yönetmenliğini Tayfun Erarslan’ın yaptığı “Çiçu” adlı oyunu 16 yaş ve üzeri seyircilerimizin izlemesi tavsiye edilmekte. 

OYUN HAKKINDA BİLGİ:

Aziz Nesin’in klasikleşmiş oyunları arasında yer alan Çiçu, kendini yalnızlığa mahkum etmiş, toplumdan ve insanlardan tecrit etmiş bir adamın dramını, trajikomik bir üslupla sahneye taşır. Çiçu adını verdiği oyuncak bebeği, kedisi, köpeği ve diğer ev hayvanları ile kendisine bir dünya yaratan, adeta evcilik oynayan Adam, aslında korkularının esiridir, tıpkı; modern toplumun yalnızlaştırdığı birçok benzeri gibi… Sahnede, bu adamın toplumsal dayatmaların da etkisiyle, kendi kendine yarattığı esaretten kurtulma çabasına tanık oluruz.