Devlet ya Ayılarına Sahip Çıksın ya da Zararımı Karşılasın!

Devlet ya Ayılarına Sahip Çıksın ya da Zararımı Karşılasın!
Devlet korumasına alınan ayılar Rize'de bir vatandaşın arı kovanlarına zarar verince vatandaş devleti mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Rize'nin Çayeli ilçesinde, ayılar arı kovanlarına zarar verdi. Kovan sahibi vatandaş kaymakamlıktan zararının karşılanmasını talep ederek ''Devlet tarafından ayılar koruma altına alınmış. Biz ise kendimizi koruyacak tedbirler alamıyoruz. Ayılara hiç bir şey yapamadığımız için zararımın Kaymakamlıkça karşılanmasını istedim. Zararımın karşılanmaması halinde mahkemeye müracaat edeceğim'' dedi.

İlçeye bağlı Yeşilırmak köyünde oturan Yılmaz Geniş,'e (43) ait 12 arı kovanı, ayılar tarafından parçalandı. Kovanları zarar gören Geniş, İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat ederek zarar tespiti yaptırdı.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, Geniş'in 6 bin 500 lira zarara uğradığı belirlendi.

Geniş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan tespitin ardından Kaymakamlığa zararının karşılanması için müracaat ettiğini belirterek, ''Devlet tarafından ayılar koruma altına alınmış. Biz ise kendimizi koruyacak tedbirler alamıyoruz. Ayılara hiç bir şey yapamadığımız için zararımın Kaymakamlıkça karşılanmasını istedim. Zararımın karşılanmaması halinde mahkemeye müracaat edeceğim'' dedi.

2.20120402200928.jpg

3.20120402200944.jpg