Devletin tüm imkanları seferber edildi

Devletin tüm imkanları seferber edildi
Olay yerine giden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada; "Otobüs şöforü ile görüştük, yolcuların durumu iyi" dedi. Türkiye rahat nefes aldı...

Olay yerine giden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada; "Otobüs şoförü ile görüştük, yolcuların durumu iyi" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ovit Dağı'nda 18 kişinin mahsur kalmasıyla ilgili, ''Mahsur kalan araca 1-1,5 kilometre mesafede olduğumuzu düşünüyoruz'' dedi.

Yıldırım, beraberinde Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile kara yolları 103. Şube Şefliği'ne bağlı Çamlık Bakımevi'nde oluşturulan kriz merkezine geldi.

Kurtarma ekiplerinin mahsur kalan yolculara 1.5 kilometre mesafede olduğunu bildiren Bakan Yıldırım, "Devlet yerel ve merkezi yönetimlerle her türlü imkanı seferber etmiş durumdadır. İmkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz" dedi.

Beraberinde Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile birlikte kurtarma çalışmalarını yerinde incelemek üzere İkizdere'ye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, buradaki yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'ndan kurtarma çalışmalarıyla ilgili olarak İkizdere Karayolları Bakımevi'nde brifing alan Bakan Yıldırım burada gazetecilere yaptığı açıklamada, mahsur kalan yolculara 1.5 kilometre kadar yaklaşıldığını bildirdi.

Bakan Yıldırım yaptığı açıklamada, "Dün akşam 5 itibariyle İspir'den Rize'ye gelmek için yola çıkan içerisinde bir sürücü ve 17 yolcunun saat 18.30 sıralarında Ovit dağı zirvesini geçtikten sonra Birberoğlu Yaylası mevkiinde ön taraftan ve arka taraftan çığ düşmesi neticesinde mahsur kaldıkları bilgisi alındıktan sonra İspir'den belediye ve karayolları ekipleri hemen kurtarma çalışmalarına başlamışlardır. Mahsur kalan minibüsteki yolcuları kurtarmak için İspir'den gelen 5 kişilik ekipten üçü bulunmuş 2 si hala kayıptır. Onlarında kurtarma ekiplerinin çok yakınında olduklarını düşünüyoruz." dedi. 

Bakan Yıldırım "Rize Valiliği'nin koordinasyonu ile mahsur kalan araca 1.5 kilometre mesafede olunduğu düşünülüyor. İspir ilçesinden ise araca 3 kilometre mesafede oldukları tahmin ediliyor. Arama çalışmalarına DAK, AKUT, sivil savunma ve UMKE ekipleri katılıyor. Olay yerindeki arazide hava şartları oldukça ağır Tipi şiddetle devam ediyor. Görüş mesafesi çok düşük. Arama kurtarma çalışmalarına Erzurum ve Rize'den gelen 30'a yakın araç, 50 personel katılıyor. Devlet yerel ve merkezi yönetimlerle her türlü imkanı seferber etmiş durumdadır. İmkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, mahsur kalan minibüs sürücüsü ile telefonla görüştüğünü ve yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendiğini belirterek, çalışmaların büyük bir hızla devam ettirildiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, söz konusu yolun 15 Kasım - 15 Mart tarihleri arasında ulaşıma elverişsiz bir güzergah olduğunu her iki yönde de bu yönde uyarılar bulunduğunu dile getirdi.

AYRINTILAR GELECEK...