DİSK/GIDA İş Sendikası: Öz Gıda-İş Sendikası İpe Un Sermektedir

DİSK/GIDA İş Sendikası: Öz Gıda-İş Sendikası İpe Un Sermektedir
DİSK/GIDA-İŞ Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, Öz Gıda-İş Sendikasını Çaykur’daki mevsimlik işçilerin sorununu çözmek yerine sorunların üzerini örterek ipe un sermekle suçladı.

DİSK/GIDA-İŞ Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan yaptığı açıklamada, Karadeniz ekonomisini önemli ölçüde belirleyen çay ve çay işçilerinin sorunlarının acil çözüm beklediğini ifade ederek, “Çaykur’da en temel sorunun mevsimlik işçinin kadrolu ve güvenceli çalışma hakkının olmamasıdır.” dedi.

ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI CEK CAK MANTIĞIYLA İPE UN SERMEKTEDİR

Çaykur’da yetkili olan Öz Gıda-İş Sendikası’nın cek cak mantığıyla hareket ettiğini savunan Aslan, ağır suçlamalar yönelttiği Öz Gıda-İş Sendikası’nın mevsimlik işçilerin sorunlarını çözmek yerine ipe un sererek, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu ve Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ’ın sorunları erteleyerek, ‘görüşüyoruz, çalışmalar yürütüyoruz’ diyerek sorunların üzerini örttüğünü iddia etti.

ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI MEVSİMLİK İŞÇİLERİ OYALAMA TAKTİĞİYLE OYALIYOR

Çaykur işçisinin duygularının sömürerek bir yere varılamayacağını savunan Aslan, Öz Gıda İş Sendikası’nın ‘Görüşmeler yapıyoruz, çaba gösteriyoruz’ gibi sözlerle mevsimlik işçileri oyalama taktiği ile oyaladığını ancak bu oyalama taktiğinin tutmayacağını kendilerinin de göreceğini ifade ederek, “Eğer mevsimlik işçilerin kadroya alınmasını istiyorlarsa yapacakları iş yeni dönem Toplu İş Sözleşmesinde mevsimlik işçiye kadro sorununu çözecek maddelerin konmasıdır. İşçiler kadroya alınana kadar mücadelenin sürdürülmesidir. Yani Toplu İş Sözleşmesine mevsimlik işçilerin kadroya alınmasının talebinin konmasıdır. İki dönemdir yapılan Toplu İş Sözleşmelerinde kazanım sağlamayan ve sıfıra yakın sözleşme imzalayan, işçilerin hiçbir görüşüne başvurmayan bir anlayışla hareket eden Öz Gıda-İş Sendikası yöneticileri mevsimlik işçilerin sorunlarını çözemezler. Sorunu eğip bükmeden, yapılacak şey mevsimlik işçilerin amasız, fakatsız ve hiç bir ayrım yapılmadan kadroya alınmasını savunmaktır ve bunun için mücadele etmektir.” diye konuştu.

KİRALIK İŞÇİLİKLE İŞÇİNİN KÖLECE ALINIP SATILMASINA NEDEN OLAN YASAYA KARŞI ÇIKMAYAN ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI TARİHE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEK

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu ile Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ’ın Hükümetin bir dediğini iki etmeyen bir anlayış içerisinde çalışmalarını yürüttüğünü belirten DİSK/GIDA-İŞ Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, bu anlayışın Çaykur işçilerinin sorunlarını çözmesinin beklenemeyeğini ifade ederek, “Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu ve Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ’ ın hafta başında basına yaptığı açıklamada, AKP hükümeti tarafından çıkartılan özel istihdam büroları yasası, yani kiralık işçilik, işçinin kölece alınıp satılmasına neden olan yasaya karşı çıkmak yerine, özel istihdam bürolarının kendi sendikaları tarafından kurulması için yasa değişikliği isteyen bir noktaya gelmişlerdir. Öz Gıda-İş Sendikası yöneticilerinin tutumu ibretlik ve utanç vericidir. İşçileri kölece alınıp satılmasının kendi sendikaları eliyle yapmak istemeleri, işçilere nasıl bir değer biçtiklerinin göstergesidir. Talep edilen şey düpedüz işçi simsarlığından başka bir şey değildir. Sözleşmeleri işçilere sormadan imzalayan, işçileri masa başında "satan" bir anlayış şimdi işçileri özel istihdam büroları aracılığıyla kendilerinin yapmak istemesi tarihe geçecek kara bir lekedir. Bir sendikacı olarak kiralık işçiliğe karşı mücadele etmeleri gerekirken, ‘işçileri biz kiralayalım’ diyen zihniyet eninde, sonunda işçilerin tokadının yiyecektir. Sendikamız tüm işçileri kadroya alınması, önümüzdeki dönem Toplu İş Sözleşmesinin işçiler lehine sonuçlanması, kiralık işçilik yasasının geri çekilmesi, kıdem tazminatının gaspına karşı tüm Çaykur işçilerini mücadele etmeye ve haklarını kazanmaya çağırmaktadır. Sendikamız önümüzdeki aylarda mevsimlik işçilerin kadroya alınması, Çaykur’da işçinin onuruna yakışır bir Toplu İş Sözleşmesinin yapılması için, sendikamıza üye olan olmayan tüm işçilerle birlikte mücadeleyi örgütlemek üzere hazırlıklarını sürdürmektedir. Çaykur'da kayıtsız, şartsız, amasız, fakatsız tüm mevsimlik işçiye kadro talep ediyoruz.” diye konuştu.