Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Vali Bektaş’a Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Vali Bektaş’a Ziyaret
Bir dizi programa katılmak üzere Rize’ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Rize, dışardan bakıldığında küçük bir vilayet olarak gözüküyor ama hafız yetiştirme konusunda söz sahibi bir il olduğunu görürsünüz. Bu akşamda Güneysu’da bir hafızlık icazet merasimimiz var. Bu sebepten dolayı Diyanet İşleri Başkanlığının Rize’de ayrı bir roller üstlenmesi gerekir” şeklinde konuştu.

diyanet-isleri-baskani-prof.dr.ali-erbas,-rize-valisi-erdogan-bektas’i-makaminda-ziyaret-etti-(2).jpg

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise Rize denince hafızlık müessesesinin öne çıktığını ifade ederek; “Rize, Türkiye’de en fazla hafız yetiştiren illerimizden birisidir. Belki de ilk sıradadır. Bu açıdan Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çok değer verdiğimiz, önem verdiğimiz bir il Rize. Bizlerde hafızlarımızı nicelik ve nitelik yönünden daha iyi yetiştirmek konusunda belli çalışmalarımız ve programlarımız var” dedi.

diyanet-isleri-baskani-prof.dr.ali-erbas,-rize-valisi-erdogan-bektas’i-makaminda-ziyaret-etti-(3).jpg

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ayrıca Karadeniz Bölgesi ve Rize’de yeni camilerin inşa edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek; “Yeni yeni camilerin hizmete girmesi mutluluk verici. Bu durum bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Cami yaptırma noktasındaki gayretlerinden dolayı hayırsever hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi ve nazik ev sahipliğinden dolayı Rize Valisi Erdoğan Bektaş’a teşekkür etti.

Ziyaret esnasında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a Rize Milletvekili Hasan Karal ve Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın da eşlik etti.

diyanet-isleri-baskani-prof.dr.ali-erbas,-rize-valisi-erdogan-bektas’i-makaminda-ziyaret-etti-(1).jpg