Diyanet İşleri Başkanı Görmez, RTEÜ’de Konferans Verdi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, RTEÜ’de Konferans Verdi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğretim elemanlarına yönelik bir konferans verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğretim elemanlarına yönelik bir konferans verdi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen  konferansa, Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü Üniversitenin Rektör Yardımcıları, dekanlar, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan ve çok sayıda öğretim elemanı katıldı.

diyanet-isleri-baskani-mehmet-gormez,-rteu’de-konferans-verdi-(2).jpg

İslâm medeniyetinin bilgi ile yakın ilişkisini anlatarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Görmez, İslâmda dinin otoritesinin dinin kendi doğru bilgisi olduğunu söyledi.

Peygamberimizin güzel ahlâkından da örnekler sunduğu konuşmasında sadece bilgi sahibi olana bilgin ya da âlim demenin yeterli olmayacağının altını çizen Prof. Dr. Mehmet Görmez, bilginin mutlaka ahlâka dönüşmesi gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Ahlâkla taçlandırılan bilginin içerisinde sorumluluk duygusu da yer almalı.” dedi.

diyanet-isleri-baskani-mehmet-gormez,-rteu’de-konferans-verdi-(7).jpg

Üniversiteleri, ortak bilgi havuzu olarak nitelendiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bugün üniversitelerde yeterli ölçüde uluslararası düzeyde bilgi üretilemediğine dikkat çekti.

Yapısal sorunlar nedeniyle ilahiyat bazında dünyada köklü üniversitelerce takdir gören çok az sayıda üniversite olduğunu belirten Prof. Dr. Görmez, ülkemizde yakın zamanda Diyanet İşleri Başkanlığının da çalışmalarıyla uluslararası arenada kabul görecek bir üniversite kurulacağının müjdesini verdi.    

Davetliler tarafından yöneltilen soruların cevaplandırılmasıyla sona eren konferansta, teşrifleri ve katkıları dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e, Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından üniversitenin şilti takdim edildi.

diyanet-isleri-baskani-mehmet-gormez,-rteu’de-konferans-verdi-(11).jpg

diyanet-isleri-baskani-mehmet-gormez,-rteu’de-konferans-verdi-(3).jpg

diyanet-isleri-baskani-mehmet-gormez,-rteu’de-konferans-verdi-(4).jpg

diyanet-isleri-baskani-mehmet-gormez,-rteu’de-konferans-verdi-(5).jpg

diyanet-isleri-baskani-mehmet-gormez,-rteu’de-konferans-verdi-(6).jpg

diyanet-isleri-baskani-mehmet-gormez,-rteu’de-konferans-verdi-(8).jpg

diyanet-isleri-baskani-mehmet-gormez,-rteu’de-konferans-verdi-(9).jpg

diyanet-isleri-baskani-mehmet-gormez,-rteu’de-konferans-verdi-(10).jpg