Diyanet-Sen Rize Şube Başkanlığı’na Recep Şafak Yeniden Seçildi

Diyanet-Sen Rize Şube Başkanlığı’na Recep Şafak Yeniden Seçildi
Diyanet-Sen Rize Şube Başkanlığı’nın gerçekleşen kongresinde Recep Şafak, yeniden başkanlığa seçildi.

Diyanet-Sen Rize Şube Başkanlığı’nın 5. Olağan Genel Kurulu Rize Öğretmenevinde düzenlenen programla yapıldı. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Recep Şafak yeniden başkan seçildi.

diyanet-sen-rize-sube-baskanligi’na-recep-safak-yeniden-secildi.jpg

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize İl Müftüsü Yusuf  Doğan, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Pazar İlçe Müftüsü Vedat Başsan, Güneysu İlçe Müftüsü Murat Mutlu, Hemşin İlçe Müftüsü Remzi Çalık, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Pazar Belediye Başkanı Dr.Ahmet Basa, Çaykur Genel Müdürlüğünden Daire Başkanları Sadullah Afacanlar, Yusuf Ziya Alim, Tarım İl Müdür Yardımcısı Hasbi Koca, Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar, Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Türüt, Enerji-Bir-Sen Rize Şube Başkanı Zeki Karaoğlu, Sağlık-Sen Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Diyanet-Sen Sakarya Şube Başkanı Ali Güzeldal, Diyanet-Sen Kocaeli Şube Başkanı Selami Tarcan, Diyanet-Sen Bolu Şube Başkanı M.Bayram Tekeşin, Diyanet-Sen Artvin Eski Şube Başkanı Artvin Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hamdi Özer ve Yeni Yönetim Kurulunun katıldığı kongre; İstanbul Süleymaniye Camii Baş Müezzini Mehmet Duman’ın Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı.

diyanet-sen-rize-sube-baskanligi-kongresi-2.jpg

Diyanet-Sen Sakarya Şube Başkanı Ali Güzeldal’ın başkanlığında oluşturulan Genel Kurulda açılış konuşmasını Diyanet-Sen Rize Şube Başkanı Recep Şafak yaptı.

Konuşmasında Sendikacılığın ruh ve değer kazanabilmesi için sendikal faaliyetin hizmet amacı taşıması gerektiğini ifade eden Şafak, “Ülke ve toplum sorunlarıyla ilgilenmeyen insan zararsız değil yararsız insandır.” Bizler din görevlileri olarak, ülkesine ve milletine bağlı, aydın ve önder şahsiyetler olarak. Din hizmeti gibi şerefli bir görevi yerine getirmekte olup, toplumun belirli kesimlerini değil, bütün insanlığın muhatap olduğu, kutsal bir mesleği icra etmekteyiz. Din görevlisi, her alanda olduğu gibi, sivil toplum kuruluşlarında da, farkını ortaya koymalıdır.Bizler Diyanet-sen olarak, toplum için hayati öneme sahip bir hizmeti yerine getiren, Din görevlilerimizin hem maddi, hem sosyal ve kültürel yönden hak ettikleri seviyede olmalarını talep ediyor, ve bunun mücadelesini hep birlikte vermeye gayret ediyoruz." dedi.

diyanet-sen-rize-sube-baskanligi-kongresi.jpg

Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin ve Misafir Şube Başkanlarının kısa selamlama konuşmalarının ardından Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar sendikal çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Medyanın yıllarca Müslümanlar ve onların önderi konumundaki imamlar konusunda olumsuz bir imaj oluşturmak için elinden geleni yaptığına dikkati çeken Bayraktutar, “Maalesef bu olumsuz durum son yıllarda biraz düzelme gösterse de zaman zaman format değiştirerek yine karşımıza çıkmaktadır. Bu dizi de dindar insanlara ve imamlara karşı hala olumsuz algı operasyonlarının devam ettiğinin bir göstergesidir. Kalabalık kitlelere hitap eden tv kanallarının bu konuda çok daha seçisi ve bilinçli hareket etmesi gerekmektedir. Televizyon yapımcılarını daha sağduyulu olmaya özellikle büyük bir kısmı Müslüman olan ülkemizde dini değerlerimizi dindar halkımızı rencide edici bu tür yapımlar konusunda dikkatli ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz.”şeklinde konuştu.

diyanet-sen-rize-sube-baskanligi-kongresi-1.jpg

Rize Milletvekili Hasan Karal, Diyanet-Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdir ettiklerini belirterek “Diyanet-Sen farklı sendikal anlayışı ve toplumsal olaylar karşısındaki tavırları ile örnek bir sendikamızdır. İlkeli ve erdemli sendikal duruşu Diyanet-Sen’i her alanda diğer sendikalardan farklı ve başarılı kılmaktadır.” şeklinde konuştu.

hasan-karal-diyanet-sen-rize-sube-baskanligi-kongresinde.jpg

Diyanet-Sen Rize Şube Başkan Vekili Harun Güney’in Faaliyet Raporu ve Denetleme Kurulu Başkanı Ali Okutan’ın Denetleme Raporunu okumasının ardında zorunlu organların seçimine geçildi.

harun-guney-diyanet-sen-rize-sube-baskanligi-kongresinde.jpg

Diyanet-Sen Rize Şubesi 5.Olağan Genel Kurulu İstanbul Sultanahmet Camii Baş İmam Hatibi Hasan Kara’nın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile sona ererken, tek liste halinde gidilen 5.Olağan Genel Kurulda mevcut Başkan Recep Şafak yeniden başkan seçildi.

Diyanet-Sen Rize Şubesi Yönetim Kurulu Şu İsimlerden Oluştu:

Recep Şafak (Başkan)

Harun Güney (Başkan Vekili)

Abdullah Dokumacı (Başkan Yardımcısı)

Hızır Yığcı (Başkan Yardımcısı)

Cemal Taşçı (Başkan Yardımcısı )

Kenan Çavuşoğlu (Başkan Yardımcısı )

Musa Balcı (Başkan Yardımcısı )