Doğalgazdan sonra elektrik de zamlandı

Doğalgazdan sonra elektrik de zamlandı
EPDK, TETAŞ'ın elektrik dağıtım şirketlerine yaptığı toptan satışta elektriğin kilowat saat fiyatını yüzde 10,1 oranında artırarak 18 lira 91 kuruştan 20 lira 80 kuruşa çıkardı.

Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt A.Ş. (TETAŞ) tarafından dağıtım şirketlerine, bugünden (1 Ekim 2012) itibaren uygulanacak toptan elektrik satış bedeli kilovatsaat (kWh) başına 20,80 kuruş oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) internet sitesinde yayımlanan kurul kararında, TETAŞ tarafından dağıtım şirketlerine, yarından itibaren uygulanacak toptan elektrik satış bedelinin 20,80 Krş/kWh olarak belirlendiği bildirildi. TETAŞ tarafından dağıtım şirketlerine, toptan elektrik satış bedeli 18,91 Krş/kWh olarak uygulanmaktaydı.

Toptan satış fiyatlarındaki bu artış, konut, sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe en az yüzde 8-9 oranında zam olarak yansıyacak.

Elektrik fiyatlarının nihai tüketici için belirlenmesinde güç bedeli gibi farklı uygulamalar da olması nedebiyle, tüketiciye yansıyacak kesin zam oranını Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu açıklayacak.