Doğu Karadeniz, Arapların Gözdesi Oldu

Doğu Karadeniz, Arapların Gözdesi Oldu
Rize’yi geçtiğimiz yıl 550 bin yerli 60 bin yabancı turist ziyaret etti. Tatil ve dinlenme amaçlı Rize’ye gelen yabancı turistlerin büyük bölümünü Arap turistler oluşturdu.

Rize’yi ziyaret eden yabancı turistlerin arasında ilk sırayı çalışma amaçlı Rize’ye gelen Gürcü turistler oluşturdu.

Tatil ve dinlenmek üzere Rize’ye gelen yabancı turistlerde ise ilk sırayı Arap turistler oluşturdu. Geçtiğimiz yıllarda Rize’ye en çok Alman ve İsrailli turistler gelirken, son yıllarda bölgeye gelen Arap turistlerin sayılarının katlanarak artması ile İsrailli turistler artık bölgeye uğramaz oldu. Alman turistlerin ise bölgeye ilgisi devam ederken, Arap turistlerin sayısı Alman turistlerin sayısını neredeyse dörde katladı.

OTELLERDE BOŞ YER YOK

Rize İl Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, son yıllarda bölgeye gelen Arap turist sayısında hızlı bir artık gözlediklerini belirterek “İlimize gelen turist sayısı her geçen yıl artmaktadır. Geçtiğimiz yıl ilimizi yaklaşık 550 bin turist ziyaret etti. Bu turistlerimizden 60 bini yabancı turistler. Yabancı turistlerde ise ilk sırayı Gürcü turistler ikinci sırayı ise Arap turistler alıyor. Gürcü vatandaşları turist olarak ülkemize giriş yapsalar da çoğunluğu ilimize çalışmak için geliyor. İlimizde 4 bin 500 turistik yatak kapasitemiz var. Haziran ve Ekim ayları arasında Rize’de aynı gün içerisinde arayıp da boş yatak bulmak mümkün değil. Tüm otellerimiz şuanda dolu. İlimize gelmeyi planlayan yerli ve yabancı turistlerimize yer bulabilmek için günler öncesinden rezervasyon yaptırmalarını öneriyoruz” dedi.