Doğu Karadeniz'den Kaza Açıklaması

Doğu Karadeniz'den Kaza Açıklaması
Doğu Karadeniz Ekspres Otobüs İşletmeleri, Düzce'de meydana gelen ve Rizeli Aileden 3 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

Doğu Karadeniz Ekspres’ten yapılan yazılı açıklamada, 14 Temmuz Cumartesi günü Düzce’de meydana gelen kazada hayatını kaybeden otomobilde bulunan Rizeli Yılmaz Ailesinden 3 kişiye taziyede bulunularak haberlerde yer aldığı şekilde Doğu Karadeniz Ekspres firma otobünün kaza yapmadığı otomobilin başka bir otobüsle çarpıştığı kazayı fark eden Doğu Karadeniz Ekspres Otobüs Şoförü Davut Sayın’ın aracı durdurması sonrası otomobilin otobüse çarptığının ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi: 14 Temmuz Cumartesi günü Düzce ili Gölyaka mevkiinde meydana gelen trafik kazası sonucunda televizyon, görsel basın ve internet üzerinden yapılan konu hakkındaki yayınların düzeltilmesi talebimizdir.

Olay Cumartesi günü sabah 06.00 sıralarında İstanbul yönüne seyir halinde bulunan 34 ZK 8492 plakalı hususi aracın şoforünün birden direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol yapım çalışması sebebi ile tek taraflı işleyen yol üzerinde Bolu istikametine doğru hareket eden 41 PN 646 plakalı otobüs ile kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelmiştir. Bu sırada firmamıza ait 53 HK 737 plakalı Davut Sayın yönetimindeki araç 34 ZK 8492 plakalı aracın direksiyon hakimiyetini kaybettiğini görünce hemen otobüsü durdurmuştur. 41 PN 646 plakalı araç ile 34 Zk 8492 plakalı aracın çarpışması sonucu hususi araç içerisinde bulunan yolcular araçtan fırlayarak yollara savrulmuş ve hususi aracın şoförü çarpışmaya hiç karışmayan 53 HK 737 plakalı otobüsümüzün tamponuna çarparak yere düşmüş ve yaralıdan akan kanlar otobüsümüzün ön tarafının kanlanmasına sebep olmuştur.

Görsel ve yazılı basının yanı sıra bütün tv kanallarında bahsi geçen haberde firma otobüsümüzün resimleri kullanılarak otobüsümüzün 34 ZK 8492 plakalı araca çarptığı şeklinde ifadeler yer almış ve firmamız ile kaptan şoförümüz Davut Sayın’ın ismi kötülenmektedir. Konu hakkında bölge savcılığı ve jandarmadan edinilecek yasal bilgi ve belgeler ile firma otobüsümüzün kazaya karışmadığı görülecektir.

Yöresel firma olmamız sebebi ile bu tür yayınların firmamız ve kaptan şoförümüz adına olumsuzluk yaratmış olmasından dolayısıyla basın yayın organlarında yer alan ilgili haberin düzeltilmesini aksi taktirde yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna bildirir; üzücü kazada hayatını kaybeden Rizeli Yılmaz ailesinin bireylerine Allah’tan rahmet, geri kalanlara sabır ve başsağlığı dileriz… SEÇKİN PİRİMOĞLU / DOĞU KARADENİZ EKSPRES OTOBÜS İŞLETMELERİ

İLGİLİ HABERİMİZ