Doktor Kıyamet yine konuştu!

Doktor Kıyamet yine konuştu!
Krizlerin kahini olarak adlandırılan ünlü yatırım danışmanı Dr. Marc Faber'in Çin'le ilgili açıklaması, "düşünmesi bile berbat" denecek türden
Marc Faber'e göre, Çin ekonomisi yavaşlayacak ve gelecek 9-12 ayda ekonomi yere çakılabilir. Bloomberg televizyonuna konuşan Faber, "Ciddi bir balonu gösteren bütün işaretler var." dedi.

Faber, "Çin ekonomisi yavaşlayacak. Gelecek 12 ayda bir çöküş görmemiz olası." şeklinde konuştu. Faber çöküşün de özellikle hisse senedi ve emtia fiyatlarındaki sert düşüşlerle yaşanacağını belirtti.

"Şanghay Fuarı hiç hayra alamet değil"

Faber'in Çin'in çöküşüyle ilgili enteresan da bir benzetmesi vardı. Şanghay'da muhteşem gösterilerle açılan ihracat fuarı için "Hiç hayra alamet değil" diyen Faber, 1873 yılında Viyana'da gerçekleştirilen ihracat fuarını ve ardından yaşanan büyük çöküşü örnek gösterdi.

Böylece Doktor Kıyamet lakabıyla tanınan Faber de Çin'de bir ekonomik çöküş bekleyenler kervanına katılmış oldu. Geçtiğimiz günlerde Hedge Fund Yöneticisi Jim Chanos ve Harvardlı Profesör Kenneth Rogoff, Çin'de bir çöküş gerçekleşeceği öngörüsünde bulunmuştu.