Dolandırıcı Rize’den Kaçmaya Çalışırken Yakalandı

Dolandırıcı Rize’den Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
Rize’de telefonla dolandırıcılık yapan kişi Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nden kaçamadı.

Rize’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda A.E. adlı bayanın ev telefonunu arayarak kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, “Senin  üzerine hat çıkartılmış. Bu hat hırsızlık olayına karıştığından evinde arama yapacağız. Elinde bulunan altınları ve paraları poşet içerisine koy, poşeti de bir okul önündeki bir araç üzerine bırak.” dedikten sonra bayanın bıraktığı altınları alıp kayıplara karışmıştı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin olay ile ilgili başlattığı çalışma sonucunu verdi ve zanlı Rize’den kaçmaya çalıştığı sırada bu sabah saatlerinde yakalandı.

Şanlıurfa’nın Siverek  ilçesinden olduğu öğrenilen zanlı, Rize İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin güvenlik kameralarını en ince ayrıntısına kadar inceleyerek sürdürdüğü operasyon sonrasında kimlik bilgilerinin tespit edilmesi sonucu harekete geçilmesiyle yakayı ele verdi.

Takibe alınan zanlı, bu sabah saatlerinde aracıyla birlikte Rize’den kaçmaya çalışırken Dedeman Otel önünde Karadeniz Sahil Yolunda seyrederken kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken şahısların aynı yöntemle Rize'de birçok dolandırıcılık olayına karıştığı ve yarın (Cuma günü) adli makamlara gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan aynı tarihlerde yine Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi nüfusuna kayıtlı bir başka dolandırıcıya yine aynı şekilde telefon üzerinden bir vatandaşımız 55.795 TL para kaptırmıştı. Şerif K. adlı o kişi suçlamaları kabul etmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize’de İnanılmaz Dolandırıcılık VİDEO İZLE