Rize’de İnanılmaz Dolandırıcılık VİDEO İZLE

Rize’de İnanılmaz Dolandırıcılık VİDEO İZLE
Rize’de dolandırıcıların inanılmaz tuzağına düşen bir bayan, toplamda 5 bin Tl’yi bulan ziynet eşyasını, dolandırıcılara kaptırdı.

Rize’de kendilerini polis yada savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yapkan kişi veya kişiler vatandaşları mağdur ediyor. Emniyet yetkilileri ise vatandaşları bu tür tuzaklara karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Rize’de dün meydana gelen olayda A.E. adlı bir kadının ev telefonunu arayan  dolandırıcı kendisini polis olarak tanıtıp,  A.E.’ye “Senin  üzerine hat çıkartılmış. Bu hat hırsızlık olayına karıştığından evinde arama yapacağız. Elinde bulunan altınları ve paraları poşet içerisine koy, poşeti de bir okul önündeki bir araç üzerine bırak.” Dedikten sonra A.E.’den istediklerini belirttikleri adrese bırakmasını istedi.

A.E.’de dolandırıcıya inandığından 4 adet bilezik, 3 adet altın yüzük ve 1 adet alyans yüzüğnü (Toplam 5000 TL değerinde) poşete koyarak okulun önünde bulunan gri renkli araç üzerine koydu ve olay yerinden uzaklaştı.

Daha sonra A.E. dolandırıldığını anlayınca Rize İl Emniyet Müdürlüğüne suç duyurusunda bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve dolandırıcının yakalanma çalışmaları başlatıldı.

Kadının istenilen otomobil üzerine ziynet eşyalarını bırakması ve dolandırıcının gelerek çantayı alması ise okulun güvenlik kameralarına yansıdı.

RİZE EMNİYETİ’NDEN VATANDAŞA BİR UYARI DAHA

Konu hakkında Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan açıklamada ise, “Dolandırıcılar kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, vatandaşlarımızdan terör örgütü ile bağlantılı olduklarını vb. gibi iddialarda bulunup korkutarak para talep etmektedirler veya farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde para talebinde bulunmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki hiçbir kamu görevlisi sizden para istemez. Vatandaşlarımız bu tarzda bir yaklaşım içerisinde bulunan şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetlerine gitmeli veya 155 – 156’yı arayarak bilgi vermelidirler.” denildi.