Dolandırıcıların Korkulu Rüyası Rize Emniyeti

Dolandırıcıların Korkulu Rüyası Rize Emniyeti
Rize İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların dolandırıcıların tuzağına düşerek kurban olmaması için özel bir çalışma başlattı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcıların mağdur ederek kurban ettiği vatandaşları uyarmak adına yeni bir çalışma başlattı. Daha önce gerek görsel ve yazılı medya; gerek el ilanı, afiş, vatandaş ziyaretleri; gerekse sms yoluyla vatandaşların mağdur olmaması için çalışma yürüten Rize İl Emniyet Müdürlüğü, bu kez  vatandaşların dolandırıcıların tuzağın düşmemesi için marketlerde kullanılan alışveriş poşetlerini kullanarak “Cebim Güvende” isimli Sosyal Sorumluluk Projesini hayata geçirdi.

rizede-cebim-guvende-projesi-1.jpg

Proje kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla Rize İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Rize’de faaliyet gösteren Gıdapark, Hapeloğlu, Kilpa, İmece ve Kale Market Alışveriş Merkezleri ile birlikte “ Cebim Güvende” isimli Sosyal Sorumluluk Projesi hayata geçirilerek, ülke genelinde farklı yol ve yöntemlerle her geçen gün artış gösteren dolandırıcılık faaliyetlerinin Rize’de de önemli bir risk unsuru olmaktan çıkarılması hedeflenerek, alışveriş poşetlerinin üzerine dolandırıcılık ile ilgili afiş ve sloganlar basılarak ve basılan poşetlerin dağıtımı alışveriş yapan müşterilere proje ortağı olan marketlerce dağıtılıyor.

rizede-cebim-guvende-projesi-2.jpg

Uygulamanın çok doğru, yerinde ve ilginç bir uygulama olduğunu ifade eden vatandaşlar, uygulamadan memnun kaldıklarını ifade ederek, gündelik hayatta evlerimize giren en yaygın materyal olan poşetlerin böyle bir sosyal sorumluluk faaliyetinde kullanılmasının dolandırıcılığın azaltılması yönünde büyük bir etkisi olacağını ifade etti.

rizede-cebim-guvende-projesi-3.jpg

İşletmelere ve işletme müşterilerine dağıtılan alış veriş poşetlerinin üzerinde, “Dolandırıcılar size ya tehdit ile yada ödül ile gelir. Hiçbir kamu görevlisi sizden para talep etmez. Para talep edenler kesinlikle dolandırıcıdır” şeklinde uyarıların yanında ihbar telefon numaraları yer alıyor.

rizede-cebim-guvende-projesi-4.jpg