Dosma Afet Konutları Kur'a Gününe Hazırlanıyor

Dosma Afet Konutları Kur'a Gününe Hazırlanıyor
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Dosma'da yapılan afet konutlarını yerinde inceleyerek, konutların son durumu hakkında bilgi verdi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Şakir Kurk’la birlikte Dosma (Atmeydanı Mahallesi)'nde yapılan afet konutlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Afet konutları hakkında Kurk’tan bilgiler alan Karal, burada yaptığı açıklamada, Rize’de bu zamana kadar 2 bin otuz afet konutunun yapıldığını belirterek, “İki bloktan oluşan ve 5,5 milyon TL‘ye mal olan afet binamızda 68 daire 2'de kapıcı dairesi bulunmaktadır. Bu binayla birlikte Rize’de 88 konut daha yapıldığında geçmişteki bütün afet yaralarını sarmış olacağız. İnşallah bunun içinde çalışmalara en kısa sürede başlayacağız. Bu binamız bitmiş ve son rötuşları yapılmak üzere. Afet müdürlüğümüz binayı teslim aldıktan sonra kuralar çekilecek ve vatandaşlarımız evlerine yerleşecek.” dedi.

hasan-karal,-afet-konutlarinin-son-durumu-hakkinda-bilgi-verdi--1.jpg

Rize İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Şakir Kurk ise açıklamasında, 10-15 gün içerisinde binanın son temizliklerinin yapılacağını ve binayı devralacaklarını belirterek “Son rötuşlar yapıldıktan sonra kura çekimleri yapılacak. Burada 7 ayrı değerde daire var. Bunların şerefiye bedellerini tespit ettik. En kısa zamanda da kuralarımızı çekip hak sahiplerine evlerini teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

hasan-karal,-afet-konutlarinin-son-durumu-hakkinda-bilgi-verdi--2.jpg

hasan-karal,-afet-konutlarinin-son-durumu-hakkinda-bilgi-verdi--3.jpg