Dünya Kupası'nda ilk finalist Fransa

Dünya Kupası'nda ilk finalist Fransa
FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Gana'yı 2-1 yenen Fransa, finale yükselen ilk takım oldu.

FIFA U20 Dünya Kupası yarı finalinde Gana'yı, Florian Thauvin'in golleri ile 2-1 yenen Fransa, turnuvada adını finale yazdıran ilk takım oldu.

FIFA U20 Dünya Kupası yarı final maçında Fransa ile Gana karşı karşıya geldi. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada kazanan taraf 2-1'lik skor ile Fransa oldu. Fransa'nın savunma oyuncularından Samuel Umtiti, 80. dakikada maçtaki ikinci sarı kartını görmesi üzerine, kalan sürede takımını bir kişi eksik bıraktı.

Fransızlara galibiyeti getiren goller 43. ve 74. dakikalarda Florian Thauvin'den geldi. Gana'nın bu gollere 47. dakikada Ebenezer Assifuah ile verdiği yanıt Afrika temsilcisi için yeterli olmadı. Böylece A Grubu'nun ilk maçında 3-1'lik skor ile Gana engelini aşan Fransa, rakibine yine galibiyet izni vermedi.

Bu sonuçla Fransa, turnuvanın ilk finalisti olarak 13 Temmuz Cumartesi günü Türk Telekom Arena'nın evsahipliği yapacağı maçtaki yerini ayırttı. Irak ile Uruguay arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak maçın galibi, Fransa'nın finaldeki rakibi olacak. O maçın kaybedeni ise Türk Telekom Arena'daki final maçından önce Gana ile üçüncülük mücadelesi vermek için yeşil sahaya adım atacak.

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Nawaf Shukralla (Bahreyn), Yaser Tulefat (Bahreyn), Ebrahim Saleh (Bahreyn)

FRANSA: Areola, Foulquier, Zouma, Umtiti, Pogba, Kondogbia, Sanogo, Bahebeck (Dk. 88 Lemina), Digne, Veretout, Thauvin (Dk. 82 Sarr)

GANA: Antwi (Dk. 46 Sai), Baba, Duncan, Acheampong, Salifu, Aboagye, Mensah, Ashia (Dk. 82 Boakye), Assifuah, Anaba, Addico

GOLLER: Dk. 43 ve Dk. 74 Thauvin (Fransa), Dk. 47 Assifuah (Gana)

SARI KARTLAR: Dk. 21 Thauvin, Dk. 70 Bahebeck, Dk. 41 Umtiti (Fransa), Dk. 84 Anaba (Gana)

KIRMIZI KART: Dk. 80 Umtiti (Fransa)