Dünya Kupası'nın şampiyonu Fransa

Dünya Kupası'nın şampiyonu Fransa
Türkiye’de düzenlenen FIFA U20 Dünya Kupası’nın şampiyonu Uruguay’ı penaltılarda 4-1 yenen Fransa oldu.

Türkiye'nin evsahipliği yaptığı 19. FIFA U20 Dünya Kupası'nın finalinde Türk Telekom Arena'da oynanan ve 120 dakikası golsüz eşitlik ile sonuçlanan maçta kazananı penaltı atışları belirledi. Penaltılarda rakibine 4-1'lik skor ile üstünlük sağlayan Fransa, 19. kez düzenlenen turnuvadaki ilk finalinde, şampiyonluğa ulaştı. Uruguay ise 2. kez boy gösterdiği finalde yine sahadan başı önde ayrılan taraf oldu. Fransa'nın kalecisi Areola, 2 penaltı kurtarak finale damgasını vuran isim olarak tarihe geçti.

Mücadelenin ilk yarısında Uruguay daha etkili olsa da devre golsüz sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Fransızlar daha baskın bir oyun sergilese de karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle sona erdi ve maç uzatmalara gitti.

Uzatmalarda da yine gol sesi çıkmadı ve maç penaltılara gitti. Fransa, penaltılarda Uruguay’ı 4-1 yenerek tarihinde ilk kez U20 Dünya Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

Fransa adına Pogba, Veretout, NGando ve Foulquier Uruguay adına ise L. Olaza penaltıları gole çevirirken, E. Velazquez ve G. De Arrascaeta atışlardan yararlanamadı.

dunya-kupasinin-sampiyonu-fransa.jpg