Düzköy Şehir Hastanesi İçin En Uygun Alandır

Düzköy Şehir Hastanesi İçin En Uygun Alandır
Şehir Hastanesi kurulması planlanan Rize'de Merkeze bağlı Düzköy Köyü birçok avantajıyla hastanenin yeri burasıdır derken, avantajlı yönleriyle de parmak ısırtan Düzköy Köyü, Düzköy varken şehir hastanesi için başka yer aranmasına gerek yok dedirtiyor.

2000 dönümlük arazisiyle Düzköy Köyü Rize Şehir Hastanesine talip.

Rize’de kurulması planlanan şehir hastanesi için yer arayışları devam ederken merkeze bağlı 6 mahalle muhtarı şehir hastanesi için en uygun yerin Merkeze bağlı Düzköy Köyü olduğunu kaydetti.

Rize’nin şehir hastanesine ihtiyacını geçtiğimiz yıl ilk kez gündeme taşıyan olay53 haber portalımızın konuyu haberleştirmesinin yanı sıra aynı yıl Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın basın toplantılarında da olay53'ün kentteki mevcut hastanelerin ihtiyacı karşılamadığından Rize’nin şehir hastanesine olan ihtiyacını verilerle ortaya koymasıyla gündeme getirdiği ve akabinde Milletvekili Karal ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın da şehir hastanesine duyulan ihtiyacı ifade eden açıklamalarıyla gündemdeki yerini koruduğundan yer arayışlarına başlanan Rize’de Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de geçtiğimiz günlerde incelemelerde bulunduğu Düzköy Köyüne komşu mahalle ve köy muhtarları şehir hastanesine talip olduklarını ifade ederek, Rize’de şehir hastanesi kurulabilecek en uygun alanın birçok avantajı da elinde bulunduran Düzköy Köyü olduğunu kaydetti.

duzkoy-koyu-rize-sehir-hastanesine-talip-(2).jpg

Düzköy Köyü Muhtarı Osman Sarıhasan, Pehlivantaşı Mahallesi Muhtarı Harun Feyiz, Azaklıhoca Köyü Muhtarı Ali Usta, Ortapazar Köyü Muhtarı Abdulkadir Demirci, Yolüstü Köyü Muhtarı Halil Soykan ve Üçkaya Köyü Muhtarı Fahrettin Özkan, Rize’de şehir hastanesi kurulabilecek en uygun alanın; tünelleriyle, üst geçitleriyle, köprüleriyle, duble yollarıyla, kent merkezine bağlanan ve şehir merkezine yakınlığıyla ulaşım kolaylığının yanı sıra trafik sorunu bulunmayan ve şehir hastanesine tahsis edilmesi planlanan arazinin 10 katı kadar arazi uygunluğu bulunan Düzköy Köyü olduğunu kaydetti.

duzkoy-koyu-rize-sehir-hastanesine-talip-(7).jpg

Bölgedeki köy ve mahalle muhtarlarının da desteklediği Şehir Hastanesinin Düzköy’e kurulması taleplerinin gerekçelerini ortak bir dille açıklayan bölge muhtarları, Düzköy Köyünün Rize merkeze 5-6 dakikalık mesafede olduğunu kaydederek,3 duble yolun yanı sıra kuzeyle güneyi birleştirecek Güney Çevre Yolu, Çiftekavak Mahallesinden ulaşım yolu, İyidere ve Kalkandere yoluyla Erzurum bağlantılı yolla birlikte bütün yolların Düzköy’e çıktığını kaydederek, bunun yanında 200 dönümlük alan istenen şehir hastanesinin Düzköy Köyünde 10 katının mevcut olduğunu ve 2000 dönümlük arazisiyle Düzköy’ün şehir hastanesini hak ettiğini belirtti.

duzkoy-koyu-rize-sehir-hastanesine-talip-(1).jpg

Şehir Hastanesinin Düzköy Köyüne kurulmasıyla bölgenin de gelişeceğini ve şehrin arka mahallelere doğru açılacağını kaydeden bölge muhtarları, “Şehir Hastanesinin Düzköy’de kurulmasıyla, şehir hem arka mahallelere doğru açılıp büyüyecek ve yeni bir alana kavuşarak yeni bir yerleşim merkezi oluşturacak, hem trafik sorunu yaşanmayacak, hem de devlet yatırımlarının en az yer aldığı bölgemiz kalkınacak. Düzköy’de 2000 dönümlük arazi yer aldığından 200 dönümlük alana ihtiyaç duyulan şehir hastanesinin yanında kurulması gerekecek olan otopark, lojman vb. ihtiyaçlar için de geniş bir alan bulunduğundan bu bölgede hiçbir sıkıntı olmayacaktır.” diye konuştu.