Eczacılar Odası Başkanı Kansız: "Gerek Görülürse Bölgemizde Tüm Eczanelerimizle Göreve Hazırız"

Eczacılar Odası Başkanı Kansız: "Gerek Görülürse Bölgemizde Tüm Eczanelerimizle Göreve Hazırız"
18. Bölge Trabzon Eczacı Odası Başkanı Ecz. Çetin Kansız, maske üretici bir firmayla yaptıkları anlaşmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan “maske satışının yasaklanması” açıklaması üzerine geçerliğini yitirdiğini kaydetti.

18. Bölge Trabzon Eczacı Odası Başkanı Ecz. Çetin Kansız, eczanelerin yüksek fiyatta maske alıp buna bağlı olarak yüksek fiyatta maske satışının önlenebilmesi için oda olarak Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerindeki eczanelerde 1,5 TL’den maske satışının yapılabilmesi için maske üretici bir firmayla yaptıkları anlaşmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde “para ile maske satışı”nın yasaklandığı yönündeki açıklamasıyla eczanelerde de para ile maske satışının yasaklanması nedeniyle çalışmanın sonlandırıldığını bildirdi.

18.Bölge Trabzon Eczacı Odası Yönetim Kurulu Adına açıklamada bulunan Başkan Kansız, bölgede maske bulma sıkıntısının devam ettiğini belirterek, “Devletin maske veya her hangi bir sağlık malzemesini hiç bir karşılık beklemeden halkımıza ulaştırma konusunda gerek görülürse bölgemizde tüm eczanelerimizle göreve hazırız” dedi.

Başkan Kansız, açıklamasında şunları kaydetti: “Çok değerli basın mensupları ve kuzeyin güzel insanları, hepinizi Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane illerindeki size en yakın sağlık danışmanlığını en iyi şekilde yapmaya çalışan eczacı meslektaşlarım adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan covid-19 virüsü pandemisi hepimizi derinden etkilemektedir. Dün akşam Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamayla; eczanelerimizde dahil para ile maske satışının yasaklandığını öğrenmiş olduk. Pazar günü yaptığımız açıklamada Odamıza bağlı dört ilde yüksek fiyata alıp, satmak zorunda kaldığımız maske sorununu çözmek için bir firmayla anlaşıp 1.5 TL’den halkımıza eczanelerimizden maske ulaştıracağımızı açıklamıştık. Maske satışının yasaklanması ve maskenin devletimiz tarafından halkımıza ücretsiz verilecek olması bizim bu çalışmayı devam ettirme gerekçemizi ortadan kaldırmıştır. Maskeye erişimle ilgili şu an bölgemizde ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Eczanelerimiz bizden maske bekledikleri için pahalı maske almayıp ellerindeki maskeleri tüketmiş olup; halkımıza satmayı bir kenara bırak, ücretsiz bile verecek maske bulunmamaktadır. Yetkililerden konunun bir an önce açıklığa kavuşturulup, halkımızın maskeye acil bir şekilde ulaşmasını sağlamak hastalığın kritik süreçte olduğu ve kaybedecek 1 dakikamızın bile olmadığı konunun uzmanları tarafından ifade edildiği bu süreçte hepimizin sorumluluğundadır. Bu saatten sonra biz eczacıların görevi cephenin ön saflarında asıl bilgi alanı olan ilaç ve sağlık danışmanlığına devam etmektir. Devletimiz maske dağıtımında gerek görürse biz eczacılar olarak görevden kaçmayız. Halkımızın sağlığı için gerekirse gövdemizi bile taşın altına koymaktan çekinmeyiz. Devletin maske veya her hangi bir sağlık malzemesini hiç bir karşılık beklemeden halkımıza ulaştırma konusunda gerek görülürse bölgemizde tüm eczanelerimizle göreve hazırız. İnşallah güzel günler yakındır.

Hayat evde güzel.Mecbur kalmadıkça lütfen sokağa çıkmayın!”

18.-bolge-trabzon-eczaci-odasi-baskani-ecz.-cetin-kansiz-001.jpg