Ekrem Orhon Anıldı

Ekrem Orhon Anıldı
Eski Rize Belediye Başkanı Ekrem Orhon, ölümünün 26. yılında mezarı başında anıldı.

Orhon'un Rize Kalesi'ndeki mezarı başında düzenlenen anma törenine, Vali Zekeriya Şarbak, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, İl Müftüsü İlyas Serenli, Ekrem Orhon'un kızı Çayhan Dervişoğlu ile yakınları ve sevenleri katıldı.

Belediye Başkanı Bakırcı, yaptığı konuşmada, Orhon'un Rize'ye katkısının büyük olduğunu belirterek, ''Denizi kara, karayı para yapan adam olarak Türk tarihindeki yerini almış, çalışkan ve başarılı bir insandı. Her zaman daha fazla hizmet edebilmek için çalıştı. Ancak ne yazık ki Ekrem Orhon sayesinde para kazananların burada olmaması beni üzdü. Bu insanların böyle olmaması gerekirdi. Bu, umarım gelecek nesillere bir ders olur'' dedi.

7647

Ekrem Orhon'un kızı Dervişoğlu ise babasının ömrünü Rize'ye adadığını anlatarak, ''Hep yeni projeler, yeni yatırımlar peşinde koştu. Asla çalışmaktan yılmadı. Mevcut projeleri daha ileri götürdü. Herkese nasip olmayacak, çalışmalara imza atarak büyük sevgi kazandı'' diye konuştu.

Tören, Kuran okunması ve duaların ardından Ekrem Orhon Resim Sergisinin açılması ile sona erdi.

Ekrem Orhon, 9 Ağustos 1983 yılında Rize-Erzurum kara yolu çalışmalarını incelerken, kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmişti.