Ekrem Orhon Ölümünün 31. Yıldönümünde Kabri başında Anıldı

Ekrem Orhon Ölümünün 31. Yıldönümünde Kabri başında Anıldı
Rize Eski Belediye Başkanlarından Merhum Ekrem Orhon, 31. ölüm yıldönümünde Rize Kalesi'ndeki kabri başında anıldı.

Ölümünün 31. Yıldönümünde Rize Belediye Eski Başkanlarından, Denizi Kara Karayı para yapan, Ekrem Orhon ve ebediyete intikal eden diğer belediye başkanları, Kale’de bulunan Merhum Ekrem Orhon’un kabri başında anıldı.

ekrem-orhon-rizede-kabri-basinda-anildi-4.jpg

Son nefesini dahi Rize’ye hizmet etmek için harcamış, Belediye Eski Başkanı merhum Ekrem Orhon, ve ebediyete intikal eden diğer belediye başkanlarının anma programına, Rize Milletvekili Hasan Karal, Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Jd. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Müftü Yusuf Doğan, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Ak Parti İl Teşkilatı, Kadın Kolları teşkilatı, Daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ekrem-orhon-rizede-kabri-basinda-anildi-1.20140809171545.jpg

Programda açılış konuşması yapan merhum Ekrem Orhon ‘un kızı Eğitimci, Çayhan Orhon Dervişoğlu konuşmasında kısaca Merhum Ekrem Orhon'un hayatından bahsederek sözlerine şöyle devam etti; Anma törenlerinin amacı geleceği düzgün bir şekilde biçimlendirebilmemiz için geçmişte olanları unutmamak ve geçmişten ders almak demektir. Bu açıdan bakarsak bu toplantıların amacını daha iyi anlayacağımız inancındayım. Babamın hayali Ovit Tünelini hayata geçirmekti fakat ömrü yetmediği gibi, ölümüde Rize- İspir -Erzurum - karayolu Ovit yolunda gerçekleşmiştir. Günümüzde Babamın bu hayalinin hayata geçmesinde yoğun çaba sarf eden Rize Millet Vekilimiz Hasan Karal beye teşekkürlerimi sunuyorum. Nihayet Tünel çalışmaları başlamış hızlı bir şekilde çalışmalar yürüyor. Rize sevdalısı olan babamı ölüm yıl dönümünde unutmayan ve böyle bir anma merasimi düzenleyen Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap' huzurlarınızda teşekkür ediyor, katılımcı siz değerli konuklarımıza sevgilerimi sunuyorum" dedi.

cayhan-orhon-dervisoglu.20140809171606.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap; Merhum Ekrem Orhon Belediye Başkanımızın o yıllarda nasıl bir hizmet aşkı ile ilimizde görev yaptığını biliyoruz. Görev süresi içerisinde Rize'ye büyük hizmetler yapan Ekrem Orhon çalışkanlığıyla bilinen bir Belediye başkanı olarak hafızalarımızda yer etmiştir. Onun makamında şuanda bulunan bir Belediye Başkanı olarak inşallah bizler de gelecek nesillere yapmış olduğumuz hizmetlerle anılma fırsatı buluruz diyorum. Rize'ye hizmet veren herkes bizim için çok değerlidir. Bugüne kadar Rize Belediyesin de görev yapmış Belediye Başkanlarımızdan hayatta olanlara sağlıklı ömür ahrete intikal etmişlere Allahtan Rahmet diliyorum" dedi.

resat-kasap.20140809171632.jpg

Rize Milletvekili Hasan Karal ; Rize eskilerde bir kaç haneden oluşan bir kasaba görüntüsüne sahip bir yerdi. İlerleyen süreçte burası Vilayet oldu. Vilayet olduktan sonra buranın gelişmesi genişlemesi gerekiyordu.Rahmetli Ekrem Orhon'un ortaya koymuş olduğu vizyonla beraber eğer şuanda bu Rize vilayet olmuşsa onun doldurduğu bu deniz dolgusuyla olmuştur. Şimdi ise bundan sonra gelen ve gelecek olan yerel yöneticilerin şehrin yapılaşmasına ve modern bir kent görünümüne kavuşması için ellerini taşın altına koyma zorunluluğu olduğunu düşünüyorum. Makamlar gelip geçici olduğu gibi makamlar bittikten sonra da değerli kalabilmek çok önemlidir. Değerli olanlarda işte böyle hayattan göçüp gittikten sonra arkasından hayırla yad ettirmeyi bilebilen ve rahmet okuttura bilen insandır. Onun bıraktığı eserlerin takipçisi olacağımızı ve ona her gün dua edeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Ölümünün 31. yıl dönümünde merhum başkanımızı saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

hasan-karal.20140809171655.jpg

Konuşmaların ardından, Kur-an-ı Kerim-i Zavendikli Mustafa hoca Kopuzlar Kuran kursu hocalarından, Kurra Hafız Mustafa Türüt, yaptıktan sonra, Ebediyete intikal etmiş Belediye Başkanları için, Okunan Kur-an-ı Kerimler ve yapılan Hatimlerin Dua’sını İl Müftüsü Yusuf Doğan yaptı.

ekrem-orhon-rizede-kabri-basinda-anildi-2.jpg

ekrem-orhon-rizede-kabri-basinda-anildi-3.jpg