Eksperlerden Genel Müdüre Tepki

Eksperlerden Genel Müdüre Tepki
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun eksperlere yönelik tehditkar sözlerine eksperlerden tepki geldi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Çaykur fabrikalarının kereste fabrikası değil çay fabrikası olduğu yönünde yapmış olduğu açıklamanın devamında "Kalitesiz çay yaprağı alınan fabrikalardaki fabrika müdürlerine cezai işlem uygulayarak, Çay eksperlerini de işten çıkaracağız” sözlerini tehdit olarak algılayan çay eksperleri, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na tepki gösterdi.

EKSPERLERİN ÇALIŞMA ŞARTLARI AĞIR

Kimliklerinin belirtilmesi halinde işten atılacakları tereddütüyle isminin açıklanmasını istemeyen çay eksperleri, yapmış oldukları açıklamada, bin bir güçlükle zor şartlar altında eksperlik yaptıklarını ifade ederek, “Bizler zor şartlar altında o alım evi senin bu alım evi benim misali personel yetersizliğinden dolayı hiçbir yardımcı olmadan günde 4-5 alım yerinde oradan oraya koşuşturarak görev yaparken, azimle çalışan bizlere sahip çıkması gereken kurumun genel müdürü, bizleri adeta sırtımızdan bıçaklayarak kamuoyu nezdinde küçük düşürmek ve itibarımızı zedelemek kaydıyla bizleri tehditkar sözlerle basın aracılığıyla tehdit etmiştir. Bizler hep bir tereddüt içerisinde ‘acaba işten mi çıkarılacağız’ korkusunu yaşamakla beraber, gerek işimize giderken gerek alım evlerinde vatandaşlar tarafından “İyi çay al ha. Yoksa genel müdürün seni işten atacak” türünde alaycı ve onur zedeleyici ifadelerle başbaşa bırakıldık. Genel Müdürün tehdit içeren sözleri ile vatandaşların bu tür ifadeleri eksperler olarak itibarımızın zedelenmesine yol açmakla beraber bizleri moralmen çökertti.” dedi.

RANDEVULU SİSTEMLE KALİTELİ ÇAY ALAMAZSINIZ

Çaykur’un uygulamaya koyduğu randevulu sistem ile kaliteli çay alımının imkansız olduğunu savunan eksperler, randevulu sistemin kaliteli çay elde etmenin düşmanı olduğunu ifade ederek, “Randevulu çay alımlarında çay üreticileri alım evlerine bir anda kamyon kamyon tonlarca çay getiriyor. Kısa zaman içerisinde 4-5 alım evine bakmak zorunda bırakılıp alım evlerinde tek kişi ile görev aldığımızdan tek tek çay bohçalarını açarak bu çayları kontrol etmemiz mümkün değil. Tüm bu zorluklar içerisinde özveriyle çalışarak görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan bizlere yönelik yapılan bu açıklama tamamen haksız ve keyfi bir açıklamadır.” diye konuştu.

Eksperler, kaliteli çay alımı için öncelikle alım evlerindeki personel eksikliğinin ivedilikle giderilmesi gerektiğini kaydederek, bir eksperin günde 4-5 alım evi yerine eskisi gibi tek bir alım evinde görev yapması gerektiğini savundu.

İLGİLİ HABERİMİZ

Çaykur Fabrika Müdürlerini Cezalandıracak, Çay Eksperlerini İşten Çıkaracak