Emekli Çiftçiler 5 Bin TL İkramiye Alamayacak. İl Başkanı Ayar, Düzenleme Yapılması İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüştü

Emekli Çiftçiler 5 Bin TL İkramiye Alamayacak. İl Başkanı Ayar, Düzenleme Yapılması İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüştü
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, başta emekli çay üreticileri olmak üzere Türkiye genelinde Ziraat Odalarına kayıtlı olan emekli çiftçilerin 5 bin TL ikramiyeden faydalanabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Tarım sektörünün önemli bir kısmını oluşturan ve Ziraat Odalarına kayıtlı olan emekli çiftçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin TL ikramiyeyi alamayacak. AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'ın Ziraat Odalarına kayıtlı emekli çiftçilerin ikramiyeden faydalanabilmesi için düzenleme yapılması yönünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin TL ödeneceğini açıklamış Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çalışmalarda sona gelindiğini ve ödemelerin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini ifade etmişti. Türkiye genelinde üretimde bulunan emekli çiftçilerin gelir elde ettiği dolayısıyla çalışan kapsamında tutulduğu ve 5 bin TL ikramiyeden faydalanamayacakları öğrenildi. Buna göre başta emekli çay üreticileri olmak üzere Türkiye genelinde Ziraat Odasına kayıtlı olup çiftçilik yapan emekli üreticiler de 5 Bin TL ikramiyeyi alamayacak.

Emekli çiftçilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 5 Bin TL ikramiyeyi alabilmesi için AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar’ın geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşerek yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesi için düzenleme yapılmasını talep ettiği öğrenildi. İl Başkanı Ayar’ın ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konu hakkında görüştüğü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a düzenleme yapılmaması halinde emekli çiftçilerin mağdur olacağı yönünde bilgi aktardığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışmayan emeklilere bir kereye mahsus ödenecek 5 bin TL’de düzenlemeye gidilmesi talimatı vermesi ve emekli çiftçilerin de bu haktan faydalanabilmesinin önünün açılması bekleniyor. Ancak bu durumda dahi düzenlemenin 15 Kasım’a kadar yetişmesi mümkün gözükmüyor.

Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
95 Yorum