Emeritus Prof. Dr. Sirel Karakaş Rize'ye Geliyor

Emeritus Prof. Dr. Sirel Karakaş Rize'ye Geliyor
Emeritus Prof. Dr. Sirel Karakaş, Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından DOKA desteğiyle yürütülecek olan “Rize İl Sağlık Müdürlüğü Mental ve Nöropsikiyatrik Ruh Sağlığı Hizmetleri Eğitim ve Danışmanlık Projesi” kapsamında Rize'ye geliyor.

Rize'de mental ve nöropsikolojik ruh sağlığı hizmetlerinin kalitesini artırmak ve bu alandaki çalışanlara eğitim vermek, nöropsikolojik testlerin kentte yaygınlaştırılması ve bu testlerin uygulanmasında görevli personelin yetkinliğinin artırılması amacıyla Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi tarafından girişimcilik ve genç istihdamı teknik destek programı kapsamında Emeritus Prof. Dr. Sirel Karakaş’ın da katılacağı eğitimler düzenlenecek.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansından (DOKA) destek almaya hak kazanılan “Rize İl Sağlık Müdürlüğü Mental ve Nöropsikiyatrik Ruh Sağlığı Hizmetleri Eğitim ve Danışmanlık Projesi” kapsamında ülkemizdeki ilk ve tek nöropsikolojik test bataryasının standardizasyonunu gerçekleştirmiş, birçok bilim ödülüne sahip olan deneysel psikolojinin duayen ismi Emeritus Prof. Dr. Sirel Karakaş’ın 20-25 Kasım 2023 tarihleri arasında Rize Adalet Eğitim Merkezinde düzenlenecek eğitimlerde yer alacağı bildirildi.

Açıklamada, eğitimlerde ayrıca nöropsikiyatri ve ruh sağlığı alanındaki görevli personellere Prof. Dr. Emel Erdoğan Bakar ve Doç. Dr. Elvin Doğutepe tarafından 6 gün boyunca eğitim verileceği kaydedilerek, “Nöropsikiyatrik testlerin ilimizde uygulanması ile beraber bu testin sonucunda oluşan rapor ile özellikle demans, deliryum, depresyon gibi hastalıkların ayırıcı tanısı ve unutkanlık sorunu hangi alanlarda ve ne ağırlıkta olduğu konusunda bilgi sağlanabilecektir. Hekimin hastanın tedavisini yönlendirme ve takip süreci konusunda önemli katkı sağlayacaktır. Bu testin uygulanması psikiyatri, nöroloji ve beyin cerrahi alanlarının birbiri ile eşgüdüm halinde çalışmasında büyük fayda arz edecektir.” İfadelerine yer verildi.

sirel-karakas-rizeye-geliyor.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum