Emg Çekimi Artık Çok Kolay

Emg Çekimi Artık Çok Kolay
Özel Rize Tıp Merkezi'nde EMG Çekimleri randevu sistemiyle devam ediyor.

EMG çekimleri hakkında bilgi veren Uzman Doktor Şuayip ÇIRAK, "EMG, elektromiyografi teriminin kısaltılmış adı olduğunu belirterek, kasların kasılmasını sağlayan elektriksel aktivitenin izlendiği ve yorumlandığı bir kas incelemesi olduğunu söyledi. Günlük kullanımında EMG incelemesi denildiğinde kas incelemesi anlamının yanı sıra sinir incelemesini de içeren testler bütünü anlamına geldiğide unutulmamalıdır.

Çırak Açıklamasında; EMG ve sinir ileti incelemeleri sırasıyla omuriliğin ön boynuz hücreleri, sinir kökleri, sinir ağları, uç sinirler, sinir kas kavşağı ve kas hastalıklarının tanısını koymada kullanılan dolaylı bir yöntem olup uygulama kolaylığı nedeniyle çoğu zaman tek başına bazen de diğer yardımcı yöntemlerle olası en kesin tanıya götürmektedir.

Sıklıkla bel ve boyun fıtıklarının, uç sinirlerin belli noktalarda sıkışmasının neden olduğu ağrılı durumlarda ve his kusurlarında, kol ve bacak güçsüzlüklerinin görüldüğü bazı durumlarda, sınırlı veya yaygın kas erimelerinde sinir ve kasların ne kadar zarar gördüğünü ölçmek amacıyla kullanıldığını söyledi.