Emniyet Müdürü Çakıcı Basın Mensupları ile Kahvaltıda Buluştu

Emniyet Müdürü Çakıcı Basın Mensupları ile Kahvaltıda Buluştu
170.’si kutlanacak olan 10 Nisan Polis Haftası öncesi Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Emniyet Teşkilatının Kuruluş günü olarak bu yıl 170.’si kutlanacak olan 10 Nisan Polis Haftası öncesi Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

10 NİSAN'DA POLİS HALK GECESİNDE GÖKHAN BİRBEN - YASEMİN YILDIZ KONSERİ

Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, beraberinde  İl Emniyet Müdür Yardımcıları Nahit Karakaş, Oktay Çelik, Ahmet As, Bölge Trafik Müdürü Naci Atasever ve Şube Müdürlerinin de katıldığı kahvaltı programında kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. Çakıcı, bu yıl 170.’si kutlanacak olan 10 Nisan Polis Haftasının Rize’deki kutlama programıyla ilgili açıklamalarda bulunurken, Polis Haftası’nın Rize’de düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ve 10 Nisan akşamı Aytaç Düğün Salonunda düzenlenecek olan Polis Halk Gecesi’nde Gökhan Birben ile Yasemin Yıldız’ın konseriyle etkinliklerin sona ereceğini kaydetti.

emniyet-muduru-cakici-basin-mensuplari-ile-kahvaltida-bulustu-1.jpg

9 aylık görev süresince basın mensuplarıyla zaman zaman bir araya gelmeyi düşündüğünü belirten Çakıcı, gazetecilerin emniyetle olan ilişkileri, talepleri, basının sorunları ve çalışma koşulları hakkında bilgiler aldı, şehrin sorunları hakkında gazetecilerle görüş alışverişinde bulundu ve kendilerinin de 24 saat aralıksız çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

rize-il-emniyet-muduru-adem-cakici-basin-mensuplariyla-kahvaltida-5.jpg

POLİS HAFTASI RİZE'DE 7-10 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA KUTLANACAK

İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Rize’de kutlama etkinliklerinin 7-10 Nisan arasında yapılacağını kaydederek, polis haftası etkinlikleri kapsamında 8 Nisan Çarşamba günü Emniyet – Basın halı saha futbol maçı düzenleneceğini ifade etti.

Etkinliklerle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Çakıcı, 7 Nisan Salı günü Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda Toplum Destekli Polislik ve KANKA Polis Standının açılışıyla etkinliklerin başlayacağını ifade ederek standın Cuma gününe kadar açık tutulacağını söyledi. Rize’de eğitim öğretim gören öğrencilerin İl Emniyet Müdürlüğü’ne 8 Nisan’da gerçekleştirilecek ziyaretle etkinliklerin devam edeceğini kaydeden Çakıcı, 9 Nisan Perşembe günü Şehit Ailelerinin ziyaret edilmesi, Öğle Namazına müteakiben Şehitlerimiz için Merkez Şeyh Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulması, aynı günün akşamı saat 19.00’da ise Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerince İsmail Kahraman Kültür Merkezinde PMYO Tiyatro gösterisinin düzenleneceğini belirtti.

emniyet-muduru-cakici-basin-mensuplari-ile-kahvaltida-bulustu.jpg

10 Nisan Cuma günü Saat:09.00’da Cumhuriyet Meydanında tören düzenleneceğini kaydeden Çakıcı, Atatürk Anıtına Çelenk Konulması, Saygı Duruşu ve Tören Geçişinin yer alacağı Cumhuriyet Meydanındaki kutlama programına tüm halkımızı davet etti. Çakıcı, aynı günün akşamı ise Aytaç Düğün Salonunda Gökhan Birben ve Yasemin Yıldız’ın katılacağı konserde Polis Halk Gecesi düzenleneceğini ifade etti.

adem-cakici.20150328130357.jpg

4 İLÇEYE DAHA MOBESE KURULDU, RİZE'DE MOBESESİZ İLÇE KALMAYACAK

Programda söz alan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nahit Karakaş, Rize’de plaka tanımlama sisteminin kurulduğunu ve tüm ilçelere MOBESE kurma çalışmaları kapsamında 4 ilçeye daha MOBESE kurulduğunu ifade ederek, şehir merkezinde de 5 ayrı noktaya daha MOBESE kurulumunun yapıldığını kaydetti.

RİZE'DE PLAKA TANIMLAMA SİSTEMİ KURULDU

Karakaş, İyidere’den Fındıklı’ya kadar kurulan plaka tanımlama sistemiyle şehre giriş çıkış yapan tüm araçların kontrolünün yapılabileceğini belirterek, kayıp-çalıntı araçların tespiti ile güvenlik ve trafik uygulamalarının çok daha rahat uygulanabileceğini sözlerine ekledi.

Şehir Merkezi’nde Dağsu Mahallesi ile Pehlivantaşı Mahallesi arası olmak üzere 5 ayrı noktaya daha MOBESE sistemi kurduklarını kaydeden İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nahit Karakaş, MOBESE olmayan İyidere, Derepazarı, Güneysu ve Fındıklı ilçelerine de MOBESE kurulduğunu ve İyidere’den Fındıklı’ya kadar kentteki bütün ilçelerde MOBESE olduğunu ifade ederek MOBESE olmayan diğer ilçelerde de MOBESE kurma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

rize-il-emniyet-muduru-adem-cakici-basin-mensuplariyla-kahvaltida-8.jpg

RİZE'DE SUÇ ORANLARINDA BÜYÜK AZALMA

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Selçuk Aldemir ise Rize genelinde mala ve şahsa karşı işlenen suç oranlarında her geçen yıl azalma yaşandığını kaydederek, ülke genelinde suça karışmış olup aranan şahıs sayısının en az olduğu birkaç ilden birinin Rize olduğunu ve 2 yılın üzerinde araması bulunan suçlu sayısının ise yok denecek kadar az olduğunu belirtti.

Aldemir, Rize’de Yunus Ekipleri ile Çevik Kuvvet ve MOBESE’ler ile birlikte 24 saat aralıksız çalışmalarının sonucunda mala ve şahsa karşı işlenen suçlarda yüzde 7 ile yüzde 33 azalma olduğunu sözlerine ekledi.

rize-il-emniyet-muduru-adem-cakici-basin-mensuplariyla-kahvaltida-10.jpg

rize-il-emniyet-muduru-adem-cakici-basin-mensuplariyla-kahvaltida-3.jpg

rize-il-emniyet-muduru-adem-cakici-basin-mensuplariyla-kahvaltida-7.jpg

rize-il-emniyet-muduru-adem-cakici-basin-mensuplariyla-kahvaltida-13.jpg

rize-il-emniyet-muduru-adem-cakici-basin-mensuplariyla-kahvaltida-6.jpg