En çok taraftar hangi takımın?

En çok taraftar hangi takımın?
Hangi takım en çok taraftara sahip? 2009 yılı biterken yine bu konuda bir araştırma yapıldı. İşte sonuçlar!

Konsensus'un gündeme ilişkin yaptığı “Türkiye Gündemi- Kasım 2009” kamuoyu araştırmasında bir takımın taraftarı olduğunu söyleyenler arasında “Galatasaraylıyım” diyenler yüzde 40.6 ile ilk sırada yer alıyor. Galatasaray'ın ezeli rakibi, ebedi dostu olan Fenerbahçeliler ise ankette yüzde 32 ile ikinci sırada. Ankette Türkiye'de Siyah-beyaz renklere gönül verenlerin oranının ise yüzde 17.4 olduğu ortaya çıktı.

Bu rakamlara göre Galatasaray en çok taraftarla hala liderliğini sürdürüyor ama gerçek şu ki o da taraftarını kaybediyor... 

TAKIM TUTANLARIN DAĞILIMI 
GALATASARAY % 40.6 - 13.9 MİLYON

FENERBAHÇE % 32 - 11.2 MİLYON

BEŞİKTAŞ % 17.4 - 5.9 MİLYON

TRABZONSPOR % 5.4 - 1.8 MİLYON

DİĞER % 4.6 - 1.6 MİLYON

Anadolu kulüpleri içerisinde en çok taraftarı olan ise Trabzonsporlular. Dördüncü sırada yer alan Karadeniz fırtınasının oranı yüzde 5.4. Diğer Anadolu kulüplerini tutan futbolseverlerin oranı yüzde 4.6 düzeyinde olurken; bu pay içinde Bursaspor, Diyarbakırsspor ve Eskişehirspor'a olan ilgi ön plana çıkıyor.

ALTI BÖLGEDE CİM BOM

Bölgelere bakıldığında ise İç Anadolu bölgesi dışında altı bölgede “Galatasaraylıyım” diyenlerin ilk sırada yer aldığı görülüyor.

“CimBom'luların enyoğun olduğu ilk iki bölge yüzde 54.8 ile Güneydoğu ve yüzde 50.3 ile Doğu Anadolu bölgeleri olurken, İç Anadolu'da sarı lacivertli renklere gönül verenler yüzde 38.6 ile ilk sırada bulunuyor.

GALATASARAYLILARIN SAYISI AZALIYOR

Takım tutmayanların da dikkate alındığı sonuçlara bakıldığında son 7 yılda Galatasaraylıların oranı nüfus artışına rağmen yüzde 5 oranında azaldı. Fenerbahçe'de bu düşüş yüzde 1.5 oranında olurken nüfus artışına bağlı taraftar sayısı 1milyon 200 bin arttı. Kara kartallar ise az da olsa taraftar oranını artırmayı başardı.