Enerji Bir-Sen Rize'de Başkan Değişti. Baş, Görevi Yavaşi'ye Devretti

Enerji Bir-Sen Rize'de Başkan Değişti. Baş, Görevi Yavaşi'ye Devretti
Enerji Bir-Sen Rize Şubesi 3. Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Ali Baş, görevi Abdülkadir Yavaşi’ye devretti.

Enerji Bir-Sen Rize Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapıldı. 110 delegesi bulunan ve tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Ali Baş aday olmazken; kullanılan 88 oyun 86’sını alan eski başkanlardan Abdülkadir Yavaşi oyla yeni başkan seçildi. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

abdulkadir-yavasi-ve-ali-bas-(2).jpg

Kongreye, Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zeki Karaoğlu, Enerji Bir-Sen Rize Şube Başkanı Ali Baş, Memur Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, Öz Gıda İş Sendikası Rize Şube Başkan Yardımcısı Necdet Hacıosmanoğlu, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların Rize Şube Başkanları, üyeler ve davetliler katıldı. ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce ile eşinin hastalığının tedavisi nedeniyle şehir dışında bulunan ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim kongreye katılamazken, Yüce ve Alim’in gönderdiği telgraf kongrede okundu ve katılımcılar tarafından alkışlandı.

enerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(21).jpg

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşuyla başlayan ve Divan Başkanlığına Memur Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta’nın seçildiği kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Enerji Bir-Sen Rize Şube Başkanı Ali Baş, sendikal mücadelelerinin insan merkezli olduğunu kaydederek, “Bizim sendikal duruşumuz emek ve ekmek önceliklidir. Bizim sendikal kimliğimiz kadim medeniyet değerlerine mensubiyettir. Bizim sendikal kişiliğimiz tarihe yön vermiş bir millete aidiyettir. Enerji Bir-Sen, insan, emek, demokrasi, medeniyet, adalet ve merhamet eksenli, sorumlu sendikacılığın enerji sanayi ve madencilik hizmet kolundaki adresidir” dedi.

enerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(6).jpg

1995 yılında büyük bir fedakarlıkla bismillah diyerek başladıkları sendikal mücadelesinde akılla, ahlakla,aşkla ve şevkle sendikacılık yaparak örgütlendiklerini ve büyüyüp, büyümeye devam edeceklerini kaydeden Baş, “Bizim sendikacılığımız ne makam sevdasının, ne de mevki kavgasının yeri yoktur. Bizim sendikacılığımızda koltuğun esiri olmak, koltuğu esir almak da yoktur. Bizim sendikacılığımızda dava arkadaşlarını, yol yarenlerini rakip görmek de yoktur. Bizim sendikacılığımızda emeği ve ekmeği değerli kılma mücadelesinde birbirimize refakat, daha iyisini, en iyisini yapmak için hak rızasını kazanmada rekabet vardır. Bizim küçük hesaplar peşinde tüketeceğimiz, dostlarımıza, kardeşlerimize, gönül erlerine strateji yapmak için harcayacağımız enerjimiz de yoktur” şeklinde konuşarak, hizmet kolundaki çalışanların taleplerini kazanıma dönüştürerek sendikacılığın ülkemizin sivilleşme, özgürleşme ve demokratikleşme süreçlerinde sorumluluk alarak, sivil toplumculuğun, mazlum ve mağdurlara elini uzatarak insani duruşun hakkını veren sendika olduklarını söyledi.

ali-bas-(1).jpg

Baş, sendika olarak kazanım sağladıkları en büyük hakkın Memur Sen Konfederasyonu öncülüğündeki Toplu Sözleşme hakkı olduğunu belirterek, konuşmasının devamında Enerji-Bir-Sen’in üyelerine kazanımları hakkında bilgilendirmede bulundu.

ali-bas-(2).jpg

Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zeki Karaoğlu ise 20 yıldır sürdürdüğü Enerji Bir Sen Genel Başkan Yardımcılığı görevinin 3 ay sonra tamamlanacağını ve görevde bulunduğu sürece eksiklikleri olsa da ellerinden gelen gayreti göstererek, azimle çalıştıklarını ifade ederek, Enerji Bir-Sen’in üyelerine başta kampanya primi olmak üzere önemli kazanımlar ve haklar kazandırdığını belirtti. Rakip sendikalar tarafından kendilerine yandaş sendika tabiri kullanıldığını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Karaoğlu, “Milletin yanında kim varsa biz onun yandaşıyız, onun yanındayız. Burada isimler önemli değil. Kim olursa olsun, milletin yanında kim varsa biz onun yanındayız, onun yandaşıyız, yandaş sendikasıyız doğrudur. Ama milletin yanında olmayan kimsenin de yandaşı olmayız.” dedi.

Karaoğlu, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, mevcut yönetime çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti. Seçilecek yeni yönetime de başarılar diledi.

zeki-karaoglu-(2).jpg

ENERJİ BİR-SEN RİZE ŞUBESİ’NİN YENİ YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

YÖNETİM KURULU ASİL: Abdülkadir Yavaşi, Ali Baş, Ensar Serdar, Barış Kazdal, Nihat Yaylacı, Salim Biber, Mehmet Kazdal.

YÖNETİM KURULU YEDEK: Sultan Fil, İlknur Civil, Kazım Çermen, Şebnem Biberoğlu, Refik Türüt, Yılmaz Güzel, Mehmet Bulut.

DENETİM KURULU ASİL: Hilmi Kocabey, Zekiye Bayraktar Kırımlıoğlu, İsmail Pehlivan.

DENETİM KURULU YEDEK : Murat Biber, Eyüp Sarıkaya, Özdem Kara.

DİSİPLİN KURULU ASİL: Adem Türüt, Murat Işık, Osman Kosif.

DİSİPLİN KURULU YEDEK: Fevzi Kazdal, Ümit Mengen, Şennur Esra Aloğlu.

ÜST KURUL DELEGELERİ : Ali Baş, Abdülkadir Yavaşi, Ensar Serdar, Ahmet Cevher, Bülent Büçan, Nihat Yaylacı, İsmet Güler.

abdulkadir-yavasi-ve-ali-bas-(1).jpgenerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(4).jpgenerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(5).jpgenerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(7).jpgenerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(10).jpgenerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(3).jpgenerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(8).jpgali-bas-(3).jpgzeki-karaoglu-(3).jpgabdulkadir-yavasi-(2).jpgabdulkadir-yavasi-(1).jpgenerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(11).jpgenerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(9).jpgenerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(16).jpgenerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(20).jpgenerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(23).jpgenerji-bir-sen-rize-subesi-3.-olagan-genel-kurulu-(15).jpgzeki-karaoglu-(1).jpg