Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Başvuruları Başladı

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Başvuruları Başladı
Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) başvuruları Rize’de başladı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS)'ye ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, 27 Nisan 2014'de 81 il merkezinde yapılacak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS’ye başvuruların 24 Şubat-7 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.

Başvuruları almak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nde EKPSS Başvuru Birimleri oluşturulduğu kaydedilen açıklamada, İlk defa sınava girecek adaylar ve engel durumu değişen adaylar için  Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi düzenleneceği ve  adayların bu belgeyi başvuru birimlerinden temin edebileceği kaydedilerek, "EKPSS'ye, ortaöğretim kurumlarından, ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecektir. EKPSS’ye başvuruda mevcut engelli sağlık kurulu raporunun yüzde 40 ve üzerinde olması yeterli olacak ve 'çalışabilir' ibareli yeni rapor çıkarma zorunluluğu olmayacaktır.

EKPSS 2014 Kura başvurusu ise, ilkokul, ortaokul ve ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar tarafından yapılacak. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır. Bu adaylar ise başvurularını 12-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapabileceklerdir." denildi.