Engin Baytar'a 11 Maç Ceza

Engin Baytar'a 11 Maç Ceza
Galatasaraylı Engin Baytar'ın, hakem Cüneyt Çakır'a saldırısı pahalıya patladı; Engin 11 maç forma giyemeyecek.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), pazar günü Süper Kupa Finali'nde oynanan Fenerbahçe derbisinde itirazlarından sonra kırmızı kart gören ve hakem Cüneyt Çakır'a saldıran Galatasaraylı Engin Baytar'a 11 maç men ve 20 bin TL para cezası verdi.

SADRİ ŞENER'E 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ

Futbol Federasyonu'na yönelik eleştirileri nedeniyle dün tedbirli olarak disiplin kuruluna verilen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'de 21 gün hak mahrumiyeti cezası çıktı.

Süper Kupa finalindeki olaylardan dolayı da Galatasaray'a 75, Fenerbahçe'ye ise 15 bin TL ceza geldi.

Öte yandan PFDK, Aykut Kocaman'a, hakeme yönelik hareketleri nedeniyle 10 bin, sportmenliğe aykırı açıklamalar için Trabzonspor'a 50 bin, Sadri Şener'e de 15 bin TL para cezası ve 21 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

ABDURRAHİM ALBAYRAK: TAHKİME BAŞVURACAĞIZ

Engin Baytar'a verilen 11 maçlık cezayı çok bulduklarını ifade eden Galatasaraylı yönetici Abdurrahim Albayrak, "Hatalı olduğunu kabul ediyoruz ancak 11 maç gerçekten çok. Cezanın itirazı için Tahkim Kurulu'na başvuracağız" dedi.

Eski hakem Ahmet Çakar'la telefonla görüşen Angin, olayla ilgili olarak şunları söylemişti:

SAHADA KENDİMİ KAYBEDİYORUM"

"Türkiye'nin medar-ı iftiharına, abim yaşında bir insana yaptıklarımı seyrettikten sonra derin bir pişmanlık ve üzüntü duyuyorum. Üstelik Cüneyt hocayı çok sever, sayarım. Maç öncesi seramonide onu tebrik ettim. Sohbet ettik, gülüştük ve karşılıklı espri yaptık. Yaptığım bu olayı kabul edemiyorum. Fatih hocaya ve takım arkadaşlarıma karşı da çok mahcubum. Yaptığım iyi bir şey değil. Herkesten özür dilerim. Ben daha önce de kırmızı kartlar gördüm ama bu farklı. Yemin ederim; tesislere gelip maç kasedini takana kadar Cüneyt hocaya ne yaptığımı hatırlamıyordum. Seyrettikten sonra gözlerimden yaş aktı ve sabaha kadar uyuyamadım. Eski bir hakem olarak sizin nezdinizde Cüneyt abimden ve türk hakemliğinden özür diliyorum. Verilecek her türlü cezaya razıyım. Yaptığım korkunç bir iştir ama ben böyle bir insan değilim sahada kendimi kaybediyorum"

Galatasaraylı Engin Baytar'ın, hakem Cüneyt Çakır'a saldırısı pahalıya patladı; Engin 11 maç forma giyemeyecek.