Erdoğan: Cumhurbaşkanı Seçilsem de Ovit Projesini Adım Adım Takip Edeceğim

Erdoğan: Cumhurbaşkanı Seçilsem de Ovit Projesini Adım Adım Takip Edeceğim
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildiğinde Ovit Tünelinin...

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası dolayısıyla Erzurum'da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde, halka hitap ederken, Ovit Tüneli'nin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı tünellerinden biri olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde bu büyük projeyi adım adım takip edeceğini kaydetti.

Erzurum’daki konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağının, parasının, pasaportunun itibarını artırdıklarını ve daha da artıracaklarını bildiren Erdoğan, AK Parti olarak son 12 yılda çok büyük eserler ve projeler kazandırdıklarını anlattı.

erdogan-emine-erdogan-fotografi.jpg

Erdoğan, Ovit Tüneli'nin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı tünellerinden biri olduğunu belirterek "Cumhurbaşkanı seçilsem de bu büyük projeyi adım adım takip edecek, tamamlanmasını temin edeceğim. İnşallah 2015 yılı sonunda açılışı da birlikte yapacağız" dedi.

Bir başka gurur projesinin de Kop Tüneli olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, tünelle Trabzon-Gümüşhane-Bayburt-Erzurum yolunu Karadeniz limanlarına bağladığını ve mevcut yolu 7 kilometre kısalttığını, tünelin 2015 yılında tamamlanacağını dile getirdi.

Erzurum'a 12 yılda 11 milyar liralık destek ve yatırım yaptıklarını, ulaştırma ve haberleşmede 2,5 milyar, eğitimde 810 milyon, gençlik ve sporda 1 milyar yatırım gerçekleştirildiğini, Erzurum'u üniversiteler arası spor oyunlarının merkezi yaparak uluslararası bir organizasyonu Erzurum'a getirdiklerini anımsatan Başbakan Erdoğan, Erzurum'da 2002 sonuna kadar 49 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu, kendilerinin 12 yılda 491 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ifade ederek, "Erzurum'u hızlı tren ağına bağlayacağız. Bu önemli projenin de her aşamada takipçisi olacağız. Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars hızlı trenin yapımına yakında Sivas'tan başlıyoruz" bilgisini paylaştı.

erdogan-emine-erdogan.20140707004619.jpg