Erdoğan Rize Kız Yurdu'nun Açılışını Yaptı

Erdoğan Rize Kız Yurdu'nun Açılışını Yaptı
Rize Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü'ne bağlı Kız Yurdunun açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Rize'deki bu yurt kaç kişilik ve maliyeti ne? İşte bu soruların cevabı:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cuma günü Rize Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü E Blok Kız Yurdu'nun da aralarında bulunduğu 53 yurdun açılışı toplu olarak gerçekleştirildi. 40 Bin yatak kapasiteli 53 Öğrenci Yurdunun açılış törenine Başbakan Erdoğan ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Ulaştırma Denizcilik ve  Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılmıştı.

O törende açılışı gerçekleşen yurtlar arasında yeralan Rize Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü E Blok Kız Yurdu'nun 600 kişilik olduğu ve yaklaşık 15,5 Milyon Liraya mal olduğu öğrenildi.

erdogan,-53-yurdun-toplu-acilis-toreninde-1.jpg

rize-kredi-ve-yurtlar-mudurlugu-e-blok-kiz-yurdu-1.jpg

İşte Erdoğan tarafından toplu açılışı yapılan yurtlar

Rize DOKAP, Adana, Adıyaman Yurdu, Afyon, Afyon Dinar Yurdu, Aksaray Yurdu, Ankara Gölbaşı Yurdu, Artvin Yurdu, Bartın Yurdu, Bingöl, Bitlis, Çanakkale Biga, Çanakkale Merkez, Denizli Buldan Yurdu, Diyarbakır, Düzce Akçakoca Yurdu, Edirne, Erzurum Oltu Yurdu, Gaziantep, Gaziantep Gazikent, Gaziantep Nizip, Iğdır, İzmir Buca Kız Yurdu, Karabük Kız Yurdu, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kırşehir/Kaman, Kilis, Kocaeli Yurdu, Konya Ereğli, Konya Kadınhanı, Malatya, Manisa Kırkağaç, Mersin, Muğla(Erkek), Muğla(Kız), Nevşehir Avanos Yurdu, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas Suşehri Yurdu, Sivas Yıldızeli Yurdu, Tokat, Tokat Niksar, Trabzon Beşikdüzü Yurdu, Trabzon Of Yurdu, Uşak, Van, Van Gevaş, Van Özalp, Yozgat Akdağmadeni.

erdogan,-53-yurdun-toplu-acilis-toreninde-2.jpg

rize-kredi-ve-yurtlar-mudurlugu-e-blok-kiz-yurdu-2.jpg