Erdoğan: Zaman Geçirmeden Rize'deki Projeyi Hayata Geçirin

Erdoğan: Zaman Geçirmeden Rize'deki Projeyi Hayata Geçirin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Mavi Şehir olarak adlandırılan Rize'deki projenin bir an önce hayata geçirilmesini istediği bildirildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rize Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette Rize Sahil Sosyal Yaşam Alanının son durumu hakkında bilgi aldığını ifade ederek Rize Belediye Başkanlığı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan bilgilendirme toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Mavi Şehir olarak adlandırılan, Rize Külliyesi ve Sahil Sosyal Yaşam Alanı’nın zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesini istediği ve bunun için öncelikle konuyla ilişkin vakfın kurulmasının gerektiğini söylediğini kaydetti.

rize-sahil-sosyal-yasam-alani-1.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, babaocağı Rize’deki programı içerisinde Rize Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyarettte Sahil Sosyal Yaşam Alanı Projesi hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Rize Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rize Milletvekili ve Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile Erdoğan’ın heyetinde yer alan bazı milletvekilleri de hazır bulundu. Toplantıda ayrıca Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, İl Genel Meclis Başkanı Muhammet Avcı da yer aldı.

erdogan-rize-belediyesinde.jpg

RİZE, ANADOLU’NUN ÖNDE GELEN KENTLERİ ARASINA GİRECEK”

Konu hakkında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yaptığı açıklamada, Rize’de yapılan çalışmaları ve şehri daha da ileriye taşıyacak projeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduklarını ifade etti.

Kasap, açıklamasında, ”Rize için yapmış olduğumuz çalışmalar eksiksiz olarak devam etmektedir. Özellikle ’10 Numara’ adını vermiş olduğumuz projelerin hazırlık aşaması niteliğindeki masa başı çalışmaları devam etmektedir. Rize’ye kazandıracağımız bu projeler şehrimizin gelişimini sağlayacak ve Anadolu’nun önde gelen kentlerinden birisi olmasını sağlayacaktır.  Ovit Tüneli ve havalimanının tamamlanmasıyla birlikte Rize daha da büyüyecek, Anadolu’nun kuzeye açılan kapısı olacaktır. Gelişen ve büyüyen Yeni Rize’yi geleceğe taşımak adına çalışmalarımız son sürat devam etmektedir” şeklinde konuştu.

resat-kasap-erdogan.jpg

Mavişehir projesiyle birlikte Rize’nin dünyaya açılıp marka bir şehir haline getirilmesi ve şehre yeni bir siluet kazandırılması hedefleniyor.

rize-sahil-sosyal-yasam-alani-2.jpg