Erdoğan'dan Kutlama Mesajı

Erdoğan'dan Kutlama Mesajı
2 Mart Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den kutlama mesajı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladı.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu'na bir kutlama mesajı gönderdi.

Rize'nin Kurtuluş Yıldönümünü kutladığı bugün bir diğer mesaj da TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den geldi.

Şahin mesajında, milletin, Kurtuluş Savaşı'nda, bağımsızlık ve vatan bütünlüğünü koruma kararlılığını bütün dünyaya gösterdiğini, yeniden güçlü şekilde tarih sahnesinde yerini aldığını belirtti.

TBMM Başkanı Şahin, Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin, ''Milletimiz, her aşaması ayrı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı'nda bağımsızlık ve vatan bütünlüğünü koruma kararlılığını tüm dünyaya göstermiş, yeniden güçlü bir şekilde tarih sahnesinde yerini almıştır'' dedi.

Rize'nin, 1. Dünya Savaşı sırasında maruz kaldığı düşman işgalinden 2 Mart 1918'de kurtulduğuna işaret eden Şahin, Rizelilerin, kahramanlık ve cesaretle topraklarını düşmana karşı savunarak, tarih sayfasına şanlı bir direniş destanı eklediğini vurguladı.

Şahin, şunları kaydetti: ''Bu zaferlerden aldığı ruh ve güçle, tüm cephelerde şahlanan kahraman milletimiz, Anadolu'nun işgal edilemez kutsal bir vatan olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümünü kutluyor, başta istiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygıyla anıyorum.''