Erdoğdu: Tüketicisinden Üreticisine, İş Adamından Esnafına Kadar Borçluyuz

Erdoğdu: Tüketicisinden Üreticisine, İş Adamından Esnafına Kadar Borçluyuz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu Rize'de yaptığı açıklamada "Tüketicisinden üreticisine, iş adamından esnafına kadar borçluyuz. Eğer ekonomide canlılık belirtisi olmuşsa bu her kademede borca dayalı bir yapı yüzündendir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, parti içi yönetici eğitimi programı kapsamında geldiği Rize'de, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğdu, "Tüketicisinden üreticisine, iş adamından esnafına kadar borçluyuz. Eğer ekonomide canlılık belirtisi olmuşsa bu her kademede borca dayalı bir yapı yüzündendir" dedi.

Örgüt yöneticileri için ilk kez bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Erdoğdu, bu çalışma ile liderlik ve yönetim, iletişim, etkin ekip ve proje yönetimi, tüzük ve yönetmeliklere bağlı görev ve yetkiler ile parti içi eğitim ve dünden bugüne Cumhuriyet Halk Partisi gibi derslerin yer aldığını ifade etti.

Türkiye gündemine de değinen Erdoğdu, terör olaylarının ülke gündeminden düşmediğini savunarak, şunları söyledi:

"Hergün şehit haberlerinin geldiği, o bölgede yaşayan halkın iki ateş arasında kaldığı adeta yaşamını sürdüremeyecek bir duruma geldiği, evlerini terk ederek göç etmek zorunda kaldığı acı bir dönem yaşıyoruz. Dolayısıyla böyle bir ortamı hazırlayan nedenleri birlikte, bu ülkenin bütün insanları, tüm siyasi partiler, taraflar olarak farklı siyasilere oy vermiş vatandaşlar olarak düşünmek zorundayız. Bu noktaya nasıl geldiğimizi ve bizi bu noktaya taşıyan sürecin, bazı il ve ilçelerde hangi koşullarda nasıl ve ne zaman yığınakların yapıldığını, sürecin iyi bir analizini yapmak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yoğunlaşmış bu olaylarla ilgili çözüm önerilerini hep ortaya koydu."

Türkiye'nin her kesimi tarafından hissedilen ve giderek daha da artan bir ekonomik sorunla iç içe olduğunu öne süren Erdoğdu, "Tüketicisinden üreticisine, iş adamından esnafına kadar borçluyuz. Eğer ekonomide canlılık belirtisi olmuşsa bu her kademede borca dayalı bir yapı yüzündendir. Bir laf vardır 'borç yiyen kesesinden yer.' Kesede varsa yersiniz yoksa zora girersiniz" diye konuştu.

Türkiye'nin son bir yılda parasının en çok değeri düşen üç ülke arasında olduğunu ifade eden Erdoğdu, "Bu bizim ülke olarak her aşamada sıkıntıya girmemiz demektir. Bizim ithal ürünlerimizin, ithalata dayanan tarımından sanayisine kadar, küçük esnafa, fason üretime kadar ithal ürünlerimizin pahalılaşması, sanayinin borcunun döviz üzerinden artması, enerji girdimizin maliyetinin artması ve bütün bunların tüketici piyasalarına yansıması demek. Bunun için her kesimden insanın geçim sorunu var. İşini sürdürebilme sorunu var" ifadelerini kullandı.

Erdoğdu, seçim bildirgesinde savundukları konuları yarın seçim olacakmış gibi halka anlatmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti.