Ergüven Rize'nin Gururu Oldu

Ergüven Rize'nin Gururu Oldu
Trabzon'da gerçekleşen 'Türkiye Büyükler ve Gençler (Bay-Bayan) Ferdi Kick Boks Şampiyonası'nda Rizeli sporcu Rize'de bir ilki başararak adını Rize spor tarihine yazdırarak Rize'den bu spor dalında Erkek Milli Takımına seçilen ilk sporcu oldu.

Kick Boks Federasyonu Başkanlığı'nın 2012 yılı faaliyet programında yer alan ve 9-14 Temmuz tarihleri arasında Trabzon Hayri Gür Spor Salonu'nda yapılan 'Türkiye Büyükler ve Gençler (Bay-Bayan) Ferdi Kick Boks Şampiyonası'nda Rizeli sporcu Ersan Ergüven kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak Milli Takıma seçildi.

RİZE SPOR TARİHİNDE İLK GERÇEKLEŞTİ

Light Contact kategorisinde 89 kiloda rakiplerine ringi dar eden Rize Kardeşler Spor Kulubü Ersan Ergüven, final maçında Adıyamanlı sporcuyu 3-0 mağlup etmeyi başardı. Ergüven,  elde ettiği birincilik sonrası Kick Boks Sporunda Erkek Milli Takımına Rize’den seçilen ilk sporcu oldu.

ahmet-cebir-ersan-erguven-1.jpg

ZORLU HAKEM KURBANI OLDU

Şampiyonada ayrıca Low Kick Contact kategorisinde 51 kiloda mücadele eden sporcumuz Gökhan Zorlu ise Ankaralı rakibi ile çıktığı final mücadelesinde hakemlerin yanlı tutumu dolayısıyla karşılaşmayı 2-1 kaybederek Türkiye ikinciliğini elde etti.

İMKANSIZLIKLAR İÇERİSİNDE GELEN ŞAMPİYONLUK

Turnuva sonrası açıklama yapan Rize Kardeşler Spor Kulubü Başkanı ve Antrenör Ahmet Cebir ile Antrenör Ergün Çakmakçı, "Bu turnuvaya maddi zorluklar ve imkansızlıklar içerisinde tamamen kendi ve sporcularımızın imkanlarıyla birlikte uzun ve yorucu bir antrenman döneminde hazırlandık. Bütün olumsuz şartlara rağmen tek amacımız Türkiye Şampiyonası'nda Rize’yi en iyi şekilde temsil ederek dereceler elde edip Milli Takıma birçok Rizeli sporcuyu kazandırmaktı. Rize Kick Boks tarihinde ilk defa erkeklerde Türkiye şampiyonluğunu elde ettik.  Bu Rize için büyük bir başarıdır.” dedi.

ergun-cakmakci-ersan-erguven-ahmet-cebir-rize.jpg

HAKEMLER ANKARA VE İSTANBUL TAKIMLARINI KOLLADI

Şampiyonada rakipleriyle yaptıkları karşılaşmalarda hakemlerin özellikle İstanbul ve Ankara takımlarının sporcularını kolladıklarını ifade eden genç antrenörlerimiz, “Şampiyona öncesi hakemlerin bu şekilde yanlı davranacağını düşünmemiştik. Hakemler daha adil davranarak yanlı davranış sergilemeyip puanları isme göre değilde müsabakalardaki sporcuların oyunlarına göre verselerdi buradan çok daha farklı dereceler ile ayrılabilirdik. Ancak birçok karşılaşmada hakemlerin Ankara ve İstanbul takımlarını kollamaları ve haksız puanlar vermeleri sonucu birçok sporcumuzun hakkı yenildi. Herşeye rağmen Rize tarihinde bir ilki gerçekleştirerek erkeklerde ilk defa Milli Takıma sporcu gönderdiğimizden dolayı mutluyuz” dedi.

BU GENÇLER DESTEĞİ HAK EDİYOR

Daha önceki turnuvalar ve spor dallarında Rize tarihinde birçok ilklere imza attıklarını kaydeden genç hocalar, kazanılan başarılar sonrasında hiçbir kurum ve kuruluştan en ufak bir maddi ve manevi destek almadıklarını ifade ederek “Bizlere ve sporcularımıza maddi manevi destek verilmesi halinde daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyoruz. Bu amaçla Rize’deki sivil toplum kuruluşları ile iş adamlarına sesleniyorum. Lütfen bireysel sporlarda Rize’yi en güzel şekilde temsil etmeye çalışan bu kardeşlerimize Rize ve Rizeliler olarak sahip çıkınız” dedi.

ergun-cakmakci-ersan-erguven.jpg