Erman Ergin Davasında Karar

Erman Ergin Davasında Karar
Bugün toplanan tahkim Kurulu Erman Ergin ile Çaykur Rizespor Kulubü arasındaki dosyayı karara bağladı. Tahkim Kurulu'ndan Çaykur Rizespor'un borcuna onay geldi...

Tahkim Kurulu 15 Nisan 2010 Günü (22) Sayılı toplantısında gündemindeki maddeleri inceledi ve Çaykur Rizespor'un Erman Ergin'e olan borcunu onayladı.

Çaykur Rizespor, 2007 - 2008 Turkcell Süper Lig'den Bank Asya 1. Ligi'ne düştükten sonra 2008 - 2009 yılı futbol Bank Asya 1. Lig futbol sezonu başlarken Sakaryaspor'dan transfer ettiği Erman Ergin'in alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle futbolcu tarafından Federasyon'a şikayet edilmişti. Tahkim kurulu bugün o dosyayı görüştü ve sonucu karara bağladı.

Çaykur Rizespor'da görev aldığı 2008 - 2009 Bank Asya 1. Lig futbol sezonunda Teknik Direktör Suat Kaya tarafından kadro dışı bırakılan ve kadro dışı bırakıldıktan sonra aradan 24 saat geçmeden dönemin Rize Sportif A.Ş'nin Başkanı Şadan Kalkavan ile Kulüp Başkanı Halim Mete'nin İstanbul'da biraraya gelerek görüşmeleri sonucu cezası affedilen ve Suat Kaya ile Çaykur Rizespor'un başarısız sonuçlar almasından sonra göreve gelen Raşit Çetiner tarafından tekrar kadro dışı bırakılan Erman Ergin sezon sonu Çaykur Rizespor'dan Boluspor'a transfer olmuştu.

Çaykur Rizespor'dan alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle kulubü federasyona şikayet eden Ergin'in dava konusunu bugün değerlendiren Tahkim Kurulu Çaykur Rizespor'un Erman Ergin'e net 74.412.-TL borçlu olduğunu karara bağladı.

Tahkim Kurulu tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

Rizespor Kulübü'nün, futbolcu Erman Ergin ile arasındaki ihtilafa ilişkin olarak Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 29.01.2010 tarih ve E.2009/KF/1126, K.2010/60 sayılı kararına karşı E.2010/101 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. Yapılan müzakere sonucunda; başvurunun kısmen kabulü ile futbolcu alacağının net 74.412.-TL olarak tespitine, feri talepler hakkında bu neticeye göre karar oluşturulmasına, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararının bu şekilde düzeltilerek oybirliğiyle onanmasına, (K. 2010/176) karar verilmiştir.