Erzincan'da kurt dehşeti 12 yaralı

Erzincan'da kurt dehşeti 12 yaralı
Erzincan'da merkeze bağlı 3 köyde, kurtların saldırısına uğrayan 2'si çocuk 12 kişi yaralandı. İki yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, aynı bölgede bulunan merkeze bağlı Bahçeyazı, Heybeli ve Çatalarmut köylerinde, köylüler kurtların saldırısına uğradı.

 

Bahçeyazı köyünden Vesile Bayrak, Emre Bayrak (9), Ali Yalçın, Heybeli köyünden Şükrü Uludağ, Melek Uludağ ve Çatalarmut köyünden Ekrem Köksal, Sündüz Köksal, Salih Polat, Kibar Bayrak, Fatma Polat (6), Gülsüm Polat ve Erol Polat, kurtların saldırısı sonucu yaralandı.

 

2'Sİ AĞIR
Yaralılar, Erzincan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Ali Yalçın ve Melek Uludağ, daha sonra Erzurum'a sevk edildi. Saldırıya uğrayanlardan Ekrem Köksal, köyde eşi Sündüz Köksal ile eve giderken gördükleri kurdun aniden kendilerine saldırdığını, kurdun saldırısında elinin parçalandığını söyledi. Eşi ile birlikte evlerine sığınarak saldırıdan kurtulduklarını belirten Köksal, ''Biz eve girdikten sonra kurdun bir çocuğa saldırdığını gördük'' dedi.

 

Hastanede yaralıları ziyaret ederek durumlarıyla ilgili bilgi alan İl Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan da kurtların saldırısında yaralananların durumunun iyi olduğunu, olayla ilgili başlattıkları incelemenin devam ettiğini söyledi.

 

KURTTAN ALINAN NUMUNE İNCELENİYOR
Bu arada, söz konusu köylerde incelemelerde bulunan jandarma ekiplerince, köylülere saldırdığı tahmin edilen kurtlardan birinin vurularak öldürüldüğü belirtildi. Yetkililer, kurttan alınan numunenin, incelenmesi için Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsüne gönderileceği bildirildi.