Eski Bakan Türker, TÜRMOB Seçimleri İçin Rize’den Destek İstedi

Eski Bakan Türker, TÜRMOB Seçimleri İçin Rize’den Destek İstedi
57. Hükümetin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve DSP Eski Genel Başkanı Ymm. Dr. Masum Türker, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) genel başkanlığı adaylığı için Rize’den destek istedi.

57. Hükümetin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı, DSP Eski Genel Başkanı ve Yeminli Mali Müşavir Dr. Masum Türker, Rize Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (RSMMMO) mensupları ile bir araya geldi. Türker, 12-13 Ekim 2019 tarihinde yapılacak olan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) kongresinde Genel Başkanlığa aday olduğunu ifade ederek, Rize’den destek istedi.

TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Erdem ve beraberindeki heyetle birlikte Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret eden Türker, hiçbir meslek mensubunu ötekileştirmeden ve dışarıda bırakmadan TÜRMOB'u hep birlikte yöneteceklerini belirterek, meslek örgütünü bir kişi veya bir grubun etkisinden kurtarıp herkesin TÜRMOB'u haline getirmenin acil ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Ziyarette, RSMMMO Oda Başkanı Ali Fuat Çakmakçı ile önceki dönem oda başkanları Muammer Berberoğlu ve Yaşar Yılmaz’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve delegeleri ile bir araya gelen TÜRMOB Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Masum Türker, meslek mensuplarının tamamına yakınının mücbir sebebin getirilmesini istediğini aktardı. Bunun için nanun değişikliğine ihtiyaç olmadan, mücbir sebebin zaten yasada var olduğunu ve bununda muhtelif zamanlarda kullanıldığını ifade eden Türker, doğru bir diplomasi ile yayınlanacak sirkülerle meslek mensuplarının bu hakka kavuşabileceğini söyledi.

eski-bakan-turker,-turmob-secimleri-icin-rize’den-destek-istedi-(2).jpg

Türker, mesleğin en temel sorununun tahsilat sorunu olduğunu ve bu sorunun mesleğin ve meslektaşın kanayan yarası olduğunu ifade ederek, bu konuda meslek mensubunun ücretinin bankacılık sistemiyle yapılan özel anlaşmalarla çözüme kavuşturacak projesi hakkında bilgi vererek meslek mensubunun beyanname imzalama ücreti olarak Gelir İdaresinden ücret alması gerektiğini ve bununla ilgili girişimlerde bulunacağını aktardı.

Gelirler idaresinin topladığı vergilerin %1,5 inin toplama maliyeti olduğunu ifade eden Türker, vergi gelirlerinin %1’ inin beyannameyi imzalayan Serbest Muhasebeci Mali Müşavire verilmesi halinde vergi gelirlerinde çok daha fazla artış olabileceğini ifade etti. Türkiye'de muhasebe ve vergi sisteminde köklü değişimler olmasının gerektiğini ifade eden Türker, bu değişimde TÜRMOB'un mutlaka etkin olması gerektiğini ifade etti. Türker, mesleğin ve ülkenin sorunlarını birlik beraberlik içinde Hükümet ve Bakanlıklarla uyum içinde çalışarak aşacaklarını ifade etti.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin ve Yeminli Mali Müşavirlerin ülke ekonomisinin en önemli unsurlarından olduğunu ve kayıt dışılığı önlemede çok önemli bir görevi ifa ettiğini kaydeden Türker, bu nedenle aile hekimliği gibi artık ülkemizde “Aile Muhasebeciliği” kavramının konuşulması gerektiğini ve her ailenin bir muhasebecisinin olması gerektiğini savundu. Bu kavramı hep birlikte dillendirmeleri gerektiğini belirten Türker, Rize SMMMO üyelerine ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür etti.

Türker, ziyaret sonrası önceki dönemin RSMMMO Başkanı Muammer Berberoğlu, TURMOB Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul Erdem ve beraberindeki heyetle birlikte Artvin, Kars ve Erzurum SMMM Odalarını ziyaret etmek üzere Rize’den ayrıldı.

eski-bakan-turker,-turmob-secimleri-icin-rize’den-destek-istedi-(1).jpg