Fenerbahçe yeni sezona kayıpla başladı

Fenerbahçe yeni sezona kayıpla başladı
Fenerbahçe, ligin ilk maçında Elazığspor ile berabere kaldı. Sarı-Lacivertliler 65. dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında galibiyet golünü bulamadı.

Spor Toto Süper Ligi'nin ilk haftasında Fenerbahçe, Elazığspor engeline takıldı. 1-1...

Rakibinin sahasının bakımda olması nedeniyle İzmir'de taraftarının da desteğini alarak oynayan Sarı Lacivertli takım, ilk yarıda kötü bir futbol ortaya koydu. 50. dakikada Tum'un harika golüne 64'te Kuyt'ın aynı güzellikte golüyle yanıt veren Fenerbahçe başka skor üretemeyince ilk haftada iki puan kaybetti. 64'te Sedat kırmızı kartla oyundan atıldı.

SANİCA BORU ELAZIĞSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 1

STAT: İzmir Atatürk

HAKEMLER: Tolga Özkalfa xx, Adil Sinem xx, Ekrem Kan xx

SANİCA BORU ELAZIĞSPOR: Ivesa xx, Adem xx, Bilica xx, Sedat xx, Zeegelaar xx, Köksal xx, Sezer xx, Bülent xx, Faubert xx (Spahjia dk. 73 x), Murat xx (Gökhan Emreciksin dk. 76 x), Tum xxx (Feindouno dk. 86 x)

YEDEKLER: Ahmet Şahin, Orhan Ak, Göksu, Doruk Kerem Yiğit

TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun

FENERBAHÇE: Mert xx, Orhan xx (Cristian dk. 59 x), Bekir xx, Egemen xx, Caner xx, Kuyt xx, Mehmet Topal x (Mehmet Topuz dk. 59 x), Selçuk x (Krasic dk. 75 x), Stoch xx, Alex xx, Sow xx

YEDEKLER: Serkan, Yobo, Recep, Semih

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Tum (dk. 50) (Sanica Boru Elazığspor), Kuyt (dk. 65) (Fenerbahçe)

KIRMIZI KART: Sedat (dk. 64) (Sanica Boru Elazığspor)

SARI KARTLAR: Bülent, Sezer, Murat, Tum (Sanica Boru Elazığspor), Bekir, Caner, Alex (Fenerbahçe)

Aykut Kocaman ilk kez bu kadar farklı bir on birle çıktı. Sow da bu kez 11'de. İki takım da maça kontrollü başladı. Top daha çok orta alanda ama ilk tehlike Fenerbahçe'den geldi.

8. dakikada Stoch'un pasıyla savunmanın arkasına sarkıp ceza sahasına giren Kuyt'ın vuruşunda Ivesa'dan seken top kornere çıktı.

11'de Selçuk'un hatalı pasında Faubert araya girdi.. Mehmet Topal rakiple top arasına girerek faul aldı ve tehlikenin büyümesine izin vermedi.

15. dakikada Caner'in kendi yarı alanından kullandığı serbest vuruşta Sow için ofsayt bayrağı kalktı.

16'da Soldan yapılan ortada Tum'un penaltı noktası gerisinden yaptığı etkisiz kafa vuruşu Mert'te kaldı.

19'da sağdan Faubert'in yaptığı ortada arka tarafa düşen topta Orhan riske girmedi ve topu kornere gönderdi. Soldan Köksal'ın ceza sahasına yaptığı ortada Tum'un kafa vuruşu yandan auta çıktı.

23'te hakem Tolga Özkalfa, su molası için oyunu durdurdu.

32'de sağ kanattan Faubert'in ceza sahasına yaptığı ortaya arka tarafta Köksal dokunamadı.

34'te Ceza yayı gerisinden Alex'in içeri ortaladığı serbest vuruşta Orhan'ın ayak koyduğu top Ivesa'dan kornere çıktı.

40'te Stoch'un uzun pasını önüne düşüren Sow, rakibinden kurtulmak isterken topu ayağından açtı ve atak autla sonuçlandı. İlk yarının son dakikasında Fenerbahçe öne geçebilirdi ama kaleci İvesa buna izin vermedi. Stoch'un ceza sahasına yaptığı ortada Bilica'dan seken topa Alex bekletmeden vurdu. Sağ köşeye giden topu Ivesa kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı da golsüz berabere sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Sanica Boru Elazığspor adeta golle başladı. 50. dakikada sağ kanattan Faubert'in ceza sahasına yaptığı ortaya yatarak voleyi vuran Tum, sol köşeden topu ağlara gönderdi. Gerçekten harika bir goldü.

Golden sonra takımın orta alandan forvete top akışında zorluk çektiğini gören Aykut Kocaman iki oyuncuyu birden aynı anda oyuna aldı. Topuz ve Baroni oyuna girdi.

64. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Gelişen Fenerbahçe atağında Bülent Ertuğrul yerde kaldı. Mehmet Topuz oyunu devam ettirdi. Baroni topu Hollandalı'ya indirdi. Ceza sahası sol çaprazında topu önünde bulan Kuyt'ın sert vuruşu uzak köşeden ağlara gitti. Golden sonra Elazığsporlu futbolcular, Baroni'nin eli ile topu Kuyt'ın önüne indirdiği görüşüyle hakeme itiraz ettiler. Sedat Bayrak ikinci sarıdan oyundan atıldı.

Rakip 10 kişi kaldıktan sonra Fenerbahçe daha iyi oynamaya başladı. Rakip defansa yaslandı. Maç 70'ten sonra Elazığspor yarı alanında oynanmaya başladı.

82'de hakem Tolga Özkalfa, Sow ile yaptığı paslaşma sonrası ceza sahasında yerde kalan Alex'e kendisini aldatmaya yönelik hareketten sarı kart gösterdi. 83'te soldan ceza sahasına giren Stoch'un yerden içeri çıkardığı pasta Kuyt'ın yerden vuruşunu Ivesa yatarak kontrol etti.

89'da sağdan Krasic'in yaptığı ortada Sow'un dokunamadığı top kaleci Ivesa'da kaldı.

Fenerbahçe 10 kişi kalan rakibine kurduğu baskıdan 5 dakikalık uzatmada da başka gol çıkartamayınca maç 1-1 berabere bitti. Böylece sarı lacivertli takım sezonun ilk maçında istediği 3 puanı alamadı, 1 puana razı oldu.