FETÖ'ye yönelik "Kıskaç" operasyonunda Rize'de 3 kişi gözaltına alındı. 1 kişi tutuklandı

FETÖ'ye yönelik "Kıskaç" operasyonunda Rize'de 3 kişi gözaltına alındı. 1 kişi tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik 77 ildeki "Kıskaç" operasyonlar kapsamında Rize’de gözaltına alınan 3 kişiden 1’i tutuklandı, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından dün yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM), Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) koordinasyonunda, MİT Başkanlığının desteğiyle Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 77 ilde, FETÖ'ye yönelik eş zamanlı "Kıskaç" operasyonlarının düzenlendiğini duyurmuştu. Bu kapsamda Rize’de İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince de operasyon düzenlendi.

Kıskaç operasyonu kapsamında haklarında terör örgütü propagandası yapmak ve örgütün mahrem yapılanması içerisinde hareket etmek konularında tespit bulunan ve terör örgütü üyeliği suçundan kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 3 şüpheli, Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Emniyet Müdürlüğünde adli işlemleri yapılan şüpheliler ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si çıkarıldıkları adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, M.S.Ç. tutuklandı.

Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum