Fıkra Değil Gerçek Rize’deki Bu Köprüden Geç Geçebilirsen

Fıkra Değil Gerçek Rize’deki Bu Köprüden Geç Geçebilirsen
Rize’de Karadeniz usulü dedirten ortasına duvar örülen asma köprü görenleri şaşırtıyor

Rize’de yapılan asma köprüyü ortasında yapılan istinat duvarı ikiye ayırınca vatandaşlar da kendilerini zorlasa da istinat duvarı üzerinden atlayarak yoluna devam etmek zorunda kalıyor.

Rize’de yaklaşık 10 yıl önce Askoroz Deresi üzerine vatandaşlar tarafından yapılan ve Akarsu Köyü ile Hamzabey Mahallesini bağlayan yaklaşık 60 metre uzunluğundaki asma köprü, Rize-Güneysu arasındaki duble yol çalışması kapsamında yapılan istinat duvarıyla ikiye bölündü. Köprünün istinat duvarıyla ikiye bölünmesi nedeniyle köprüyü kullanan vatandaşlar istinat duvarından atlayarak yoluna devam ediyor.

asma-kopru-bayram-binc-rize-2.jpg

Akarsu Köyü Muhtarı Bayram Dinç ise yaptığı açıklamada yetkili kurumları uyardıklarını ifade ederek, istinat duvarı yapımının başlamasından önce köprünün fotoğraflarını çekerek Karayolları 10. Bölge Müdürlüğüne bir dilekçeyle başvurduklarını ancak herhangi bir cevap alamadıklarını, sonrasında ise köprünün istinat duvarıyla ikiye bölündüğünü kaydetti.

asma-kopru-bayram-binc-rize-3.jpg

Köylüler tarafından yaklaşık 10 yıl önce Askoroz Deresi üzerine yapılan, Akarsu ve Hamzabey köylerini bağlayan 58 metre uzunluğundaki asma köprü, Rize-Güneysu arasındaki duble yol çalışması kapsamında yapılan istinat duvarıyla ikiye bölündü. Bu şekilde yapılan köprüden geçişlerin mümkün olmayacağını ifade eden Muhtar Dinç, asma köprünün yapımında devletin hiçbir katkısı olmadığını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

İstinat duvarıyla köprünün ikiye bölünmesini tam bir Karadeniz usulü köprü olarak yorumlayan Dinç, duvarla bölünen köprüden geçmenin mümkün olmadığını ve beton köprü istediklerini ifade etti.

asma-kopru-bayram-binc-rize-1.jpg

asma-kopru-bayram-binc-rize-4.jpg