Fıkralarla Rize Kırdı Geçirdi !

Fıkralarla Rize Kırdı Geçirdi !
Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG) tarafından en güzel Karadeniz fıkralarının uyarlandığı “Fıkralarla Rize” komedi oyunu hem güldürdü hem keyif verdi.

Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG), Karadeniz fıkralarından derlenen 31 fıkrayı İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sahneledi. Dernek üyelerinden oluşan 20 kişilik ekip ünlü stand-upçular, oyuncular ve şovmenlere taş çıkartırcasına sergiledikleri “Fıkralarla Rize” komedi oyunu ile salonu dolduranları gülmekten kırıp geçirdi.

fikralarla-rize-komedi-oyunu.jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(3).20130613234534.jpg

Zevkle ve beğeniyle takip edilen komedi oyunu sırasında bazı annelerin "Fıkralarla Rize" programı kaçırmamak için kundaktaki bebekleriyle programı izlemeye geldikleri görüldü.

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(13).jpg

RİGG Başkanı Hatice Semiz, komedi oyunu öncesi muhabirimize yaptığı açıklamada "İlimizin ve bölgemizin kültürünü, gelenek ve göreneklerini yaşatmak için düzenlediğimiz bu etkinlikte sadece davetlileri güldürmek değil, her fıkradan gereken dersin çıkartılmasını da amaçladık" dedi.

Sahnelenecek oyundaki fıkralarla kimseyi yermek, küçük düşürmek ve alaya almak gibi bir düşünceleri olmadığına özellikle vurgu yapan Semiz, sözlerini şöyle sürdürdü: İlimiz ve bölgemizin içerisinde yer aldığı fıkralar nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar süregelmekteydi. Bizde oyunumuzla sadece yaşanan bu gülünç olayların gelecek nesillere de aktarılmasını istedik. Rizemiz, her geçen gün ilginç fıkraların yaşandığı bir memleket. Biz sadece bu fıkraları anlatarak değil, daha etkili olacağı için bunları sahneleyerek konuklarımıza anlatmak istedik. Kimseyi yermek, küçük düşürmek ve alaya almak gibi bir düşüncemiz de yok. Sadece yaşanan bu gülünç olayların bizden önce devam ettiği gibi bizler de gelecek nesillere de aktarılmasını istedik. Umarım programı izlemeye gelen seyirciler de programımızı beğenirler." dedi.

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(8).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(1).20130613232059.jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(9).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(2).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-1.jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(11).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(5).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(12).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(14).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(6).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(15).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(7).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(10).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(16).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(17).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(18).jpg

fikralarla-rize-komedi-oyunu-(19).jpg