Fil: Rize Artvin Havalimanı Kasıtlı Olarak Pasif Duruma Düşürülmek İsteniyor

Fil: Rize Artvin Havalimanı Kasıtlı Olarak Pasif Duruma Düşürülmek İsteniyor
TÜMSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abdulbaki Fil, Rize Artvin Havalimanı’nın sefer sayısının kısıtlı tutularak ve uçuş iptalleriyle pasif duruma düşürülmek istendiğini belirterek bu arzu içerisinde olanlara dur denilmesi gerektiğini kaydetti.

Tüm Sanayici İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Kurucu Şube Başkanı ve TÜMSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abdulbaki Fil, Rize Artvin Havalimanı için siyasilerin ve yetkililerin bir an önce çözüm üretmeleri gerektiğine ve Rize Artvin Havalimanı’nın sorun, sıkıntı değil hizmet üretmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Fil, yaptığı açıklamada, Rize Artvin Havalimanı’nın 14 Mayıs 2022’de hizmete açıldığı hatırlatmasında bulunarak hizmete girmesinde emeğe geçenlere teşekkür etti. Geride kalan 1 yıllık süre zarfında havalimanında eksiklikler olduğunu gözlemlediklerini kaydeden Fil, “Bu eksikliklerin giderilmesi için gerek sivil toplum örgütleri olarak gerekse Rizeli tüccar ve esnaflar olarak bu konuya el attık ve konuyu ilgili kişilerin gündemine getirdik. Gelinen noktada 1 yıllık süre zarfında Rize Artvin Havalimanında seferlerin artmadığını, biraz olumsuz hava şartlarında iniş ve kalkışlarda cihazlardan dolayı sıkıntılar olduğundan sürekli uçuş iptalleri meydana geldiğini, uygun zamanlarda sabah ve akşam saatlerinde Rize Artvin Havalimanında uçuşların olmadığını gözlemledik. Ayrıca yurt dışı sefer sayılarının charter sefer sayılarında eksikliklerin olduğunu yine müşahede ettik. Bunların giderilmesini yine siyasilerden ve yetkililerden bu konuya el atmalarını istedik. Şu anda yakın komşu illerimizden 14 tane yurt dışı uçuşları olmasına rağmen Rize Artvin Havalimanı’ndan bir tane uçuşumuz var. Bu uçuşların artması için, Rize turizminin gelişmesi için bu konuya el atılması gerekiyor. Havalimanımızın kasıtlı olarak pasif duruma düşürülmesi isteniliyor. Buna kesinlikle müdahale edilmesini, yetkililerin, siyasilerin bu konuda ilgili kişilerin buna bir dur denmesini istiyoruz. Rizeliler ve Rize’yi sevenler Rize Havalimanına sahip çıksınlar. Dağlardan, yaylalardan fotoğraflar vererek Rize turizmini geliştirmiyoruz maalesef. Fotoğraf vermeyi bırakalım hizmet yapalım. Rize Artvin Havalimanı bizimdir ve bu havalimanını yaşatalım.” diye konuştu.

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27 Yorum