Fil: Sendika Memurun Hakkını Yedi

Fil: Sendika Memurun Hakkını Yedi
Türk Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Rize İl Başkanı Nurettin Fil; Milli Eğitim bünyesindeki memurların banka promosyon anlaşmasında yetkili sendika tarafından haksızlığa uğratıldığını kaydetti.

Türk Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Rize İl Başkanı Nurettin Fil; yaptığı açıklamada; İlimiz Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 2013 yılı içerisinde yapılan promosyon anlaşmasında memurlar ile öğretmenlerin aynı anlaşma içerisinde yer almasının memurların kayıp yaşamasına neden olduğunu kaydetti.

Fil; anlaşmanın yapıldığı tarihte yetkili sendikayı; “Memurlarla öğretmenleri aynı anlaşma içerisinde tutmayınız. Bu şekil bir anlaşma memurların kayıp yaşamasına neden olacaktır.” şeklinde uyardıklarını ancak yetkili sendikanın bunu göz ardı ederek bu şekilde bir anlaşma imzaladıklarını ve imzaladıkları anlaşma ile memurların kayıp yaşadığını ve gelecek yıl daha fazla kayıp yaşamaya devam edeceğini ifade etti.

TEÇ-SEN Rize İl Başkanı Nurettin Fil, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti: Yetkili sendika ilgili tarihte 1400 kişi ve 350 TL.’lik 3 taksitle toplam 1.050 .00 tl üzerinden Akbank ile anlaşmaya varılmıştı. 2013’te kişi başına 350 TL. ödeme yapılırken 2014’te bu rakam 335 TL.’ye düştü. 15 TL.’lik bir kayıp yaşandığı görülmektedir. Bunun nedeni ise öğretmen sirkülasyonunun olmasıdır. Biz zamanında öğretmenlerle memurların anlaşmalarının ayrı ayrı yapılması yönünde yetkili  sendikayı bu şekilde uyarmıştık. Ancak sendika bizi dikkate almadığı gibi bizleri “Ortalığı karıştırmaktan başka bir iş yapmıyorsunuz” şeklinde ağır ithamlarla suçladı. Şimdi aynı yetkili sendikaya soruyoruz.  Memurun 1 TL’ye bile ihtiyacı olduğu şu günlerde memurun yaşadığı 15 TL.’lik kaybı nasıl ve ne şekilde telafi edeceksiniz. Yoksa o kaybı cebinizden mi ödeyecek siniz? Şayet yetkili sendika olarak sizler memurun yaşadığı bu kaybı telafi etme yoluna gitmezseniz bizler de sizlerin ne derece memura sahip çıktığınızı görmüş olacağız.