final dergisi dershaneleri Kandilinizi tebrik eder

final dergisi dershaneleri Kandilinizi tebrik eder
final dergisi dershaneleri Kadir Gecenizi tebrik eder, gecenizin hayırlara vesile olmasını niyaz eder.

Yüce Allah’ın hidayet güneşi ile gönlünü aydınlattığı, iman nûru ile ruhunu arıttığı değerli öğrencilerimiz, kadri yüce Müslümanlar!

On bir aydır özlemle gözlediğimiz, iftarında doyumsuz neş’e soluyup, sahurunda bereket bulduğumuz, teravihinde coşup, gündüzlerinde rahlelere diz büküp Kur’an sofrasında doyuma ulaştığımız, gözümüzü ve gönlümüzü dolduran ve bizi kulluk mektebinin sevimli müdavimleri arasına sokan, Kur’an’la şereflenen mübarek Ramazan’ın veda haberini taa ruhumuzun derinliklerine hüzünle haykıran kadri yüce Kadir Gecesi’ni, 15/16 Eylül 2009 tarihi itibariyle idrak etmek bahtiyarlığına ermiş bulunmaktayız.

Vahiyle tüllenen bu mübarek Kur’an gecesi, kendi veda etse de, hayatımızı anlamlandıracak, bize dünya ve ötesi için yaşanabilir bir hayatın programını içeren taptaze, tertemiz, eskimemiş, pörsümemiş; şairin:“Hastalansam sütüm, çorbam, ilacım, O Kitap; Suda mantarım, gökte paraşütüm O Kitap!” dediği, hayatın vazgeçilmez gerçeği Kur’an’ı Hakîm’i geride bırakmaktadır. Bu ise, hem gidenin ve hem de gelenin insanlık hayatındaki yerini tespitte çok önemlidir.

Değerli öğrencilerimiz, kıymetli Müslümanlar! Ramazan Kur’an ayıdır. Kadir Gecesi ise bu Kur’an ayının Vahiyle taçlanan gecesidir. Demek olan o ki, kim Kur’an’ı anlamada ve gereğini yerine getirmede yılmaz bir gayretin içerisine girmiş olursa, onun yaşadığı her gece Kadir Gecesi’dir.

Suyun akışında, nasıl ki en küçük bir zerresinde bile kesinti söz konusu olmadan devamlılık esas ise; bu su misali hayatımızın nefeslerinde de süreklilik esastır. Aynen öyle iradeli yaşantımızda yer almada da vahiy öyle olmalı değil mi? Yani Kur’an, hayatımızı, buram buram saadet incileri, mutluluk demetleri sunan ilkeleri ile kuşatmalı değil mi? Bizi Rabbanî letafete, hikmet yüklü saadet iklimine kavuşturacak aksiyona ermemizi temin etmeli değil mi?

Matematiksel olarak bin aydan hayırlı, diğer yönden ise melekût ile şehadet âleminin seher vaktine kadar kenetleştiği, gaflet perdesini yırtıp uyanık kalabilen gönül erbabının melekût sakinleri ile aynı ölümsüzlük nefesini yudumladığı ve ilâhî sekînenin esintileri altında ilâhî rahmet deryasına daldığı Kadir Gecenizi tebrik ve tes’îd ederken; ayrıca bu gecenin değerli öğrencilerimiz, aziz milletimiz ve tüm Müslümanlar için hayra vesile olmasını, dünya insanlığı için de hidayete sebebiyet vermesini; giderken geride bıraktığı Kur’an ikliminde saadet ve mutluluk dolu bir hayatın isteklileri ve yaşayanları arasında topyekun yer almamızı ve tekrarına erdirilmemizi, O Gecenin ve O Gece’yi Kur’an’la anlam ve nurlandıran Yüce Rabbimizden niyaz ederiz. 

final-dergisi-dershaneleri.jpg

Tel.:0464. 214 00 55-212 04 55 Fax: 217 27 55

Atatürk Caddesi Rize İş Merkezi RİZE